Haberler

BMW X7 üstü kapalı duyuruldu




BMW, yıllık basın toplantısında örtü altında sakladığı yeni modeli X7’nin duyurusunu yaptı.

Ortada sadece bir görsel mevcut ve yarı transparan örtü yüzünden ayrıntıları seçmek çok zor. Tahmin edileceği üzere X7’nin X5’ten daha büyük olacağını ve arka yolcular için daha fazla alan sunacağını söyleyebiliriz.

F17 kodu ile tanıtılan, üç sıra koltuğa sahip olması beklenen araç X serisinin en üstünde konumlandırılacak ve en son nesil 7 serisi ile aynı CLAR platforma sahip olacak. X serisinin yeni üyesi, BMW’nin amiralgemisi 7 serisiyle aynı motorları kullanacak.

İç mekanın son nesil 7 serisinden daha lüks olması bekleniyor. Ayrıca, X7’nin üçüncü sırası iptal edilmiş lüks varyasyonlarının da gelmesi bekleniyor. Bu modellerin dört kişilik oturma kapasitesiyle geleceği ve arka koltukların havalandırma, ısıtma ve masaj fonksiyonlarına sahip tek kişilik koltuklardan oluşacağı da dedikodular arasında. Yedi koltuklu X7’den ayıran detaylar arasında arka eğlence sistemi ve arka koltukları boydan boya birbirinden ayıran konsol olacağı söyleniyor.

BMW’nin yeni SAV’ının üretimi Amerika, Güney Karolina’da bulunan Spartanburg tesisinde yapılacak. Kuzey Amerika CEO’su Ludwig Willisch’in söylediğine göre X7 2019’dan önce üretilmeyecek ancak 2017 veya 2018 yılında konseptlerini görebileceğiz.

Raporlar Bavyera’lı üreticinin tüm dünya çapında her yıl 45.000 adet satmayı planladığını ve Almanya’da 130.000 Euro başlangıç etiketiyle satışa sunacağını işaret ediyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa, X7 iç pazarda 82.600 Euro’luk başlangıç etiketiyle satılan 7 serisinden daha pahalı olacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu