Haberler

Mercedes en tepeye oynuyor




Mercedes-Benz tekrardan Dünya’daki en büyük premium otomobil satıcısı olmak için düğmeye bastı.

Çin pazarındaki dalgalanma ile düşüşe geçen Mercedes-Benz, karlılığını ve satış adetlerini artırabilecek olan Kuzey Amerika marketine yönelmeye karar verdi. Çin’e göre daha sabit ve önceden tahmin edilebilmesi daha kolay bir piyasa olan Kuzey Amerika pazarı, Alman üreticiye daha sabit gelir ve maliyet planlaması yapılabilmesini sağlayacak.

Mercedes, günümüz şartlarına göre zayıf kalmış olan dizel motorların yerine geçtiğimiz günlerde 4 silindirli 2 litrelik turbo şarjlı dizel motorunu tanıttı. Kuzey Amerika için bu motor pek bir şey ifade etmese de firma diğer pazarlar için de hamlelerde bulunduğunu gösterdi. Kuzey Amerika pazarı için ise yeni benzinli-hibrit motorlarını duyurdu.

Geçtiğimiz yaz, Mercedes Amerika’daki operasyonlarını genişletmek istediğini açıklamıştı ve Alman üretici yeni bir merkez üssü için araştırmalara başlamıştı. Sonuç olarak Mercedes-Benz Kuzey Atlanta’daki Sandy Springs’de karar kıldı. Mercedes, 12 dönümlük araziye 225.000 m²’lik 4 katlı bir yapı inşa etmeye karar vermiş.

Bu sonbaharda yapımına başlanması beklenen yapının içerisinde kapalı ve açık otopark, cam duvarlar ile etrafı sarılmış ana bina ve büyük bir depo yapmayı planlıyor. Planlanan yapının 2018 yılında tamamlanması ve faaliyete geçmesi planlanıyor.

ibougur

1994 İstanbul doğumluyum. Bahçeşehir Üniversitesi Uluslar Arası Ticaret ve İşletmecilik bölümünde okuyorum. Çocukluğumdan beri ailemdeki otomobil sevdasıyla birlikte ben de bir otomobil tutukunu olarak büyüdüm.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu