Mazda6 Dizel versiyonu Türkiye’de…
Mazda‘nın şu an Türkiye’de satışı devam eden KODO-Hareketin Ruhu tasarım konsepti ile dikkat çeken popüler modeli Mazda6’nın dizel versiyonu Türkiye’de satışa sunuluyor. SKYACTIV teknolojisi ile heyecan verici bir sürüş deneyimi ve etkileyici güç ve verimlik sunan Mazda6 Dizel sahipleri ile buluşmaya başladı.
Mazda Türkiye’nin Satış ve Bayi Operasyonları Direktörü Mert Güçlüer, “Mazda6, markamızın prestij ürünü olarak tüm pazarlarda sağlam bir yere sahip. Ülkemizde efsane olmuş 626 DNA’larının 21. Yüzyıl yorumu olan Mazda6 modelimizin dizelinin gelmesi ile model serisini tamamladık. Müşterilerimizin daha yüksek performans isteği ve dizel seçeneklerin her sınıfta aranması bizleri Mazda6 nın model serisini Türkiye’ye getirmek için teşvik etti. Mazda 6 dizel seçeneklerine alışılmışa meydan okuyan kombinasyonu ile şehirden kaçmak isteyen aktif aileler için 4×4 SW seçeneğini de ekledik” dedi.
Mazda6 Dizel, Türkiye’de Sedan ve 4×4 özelliğine sahip Station Wagon versiyonları ile yer alıyor. Mazda6 Dizel versiyonu Mazda6 benzinli versiyonunda yer alan Power paketinin üzerinde Power Sense donanım seviyesinde. Bu özellikleri arasında en önemlileri, Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi (MRCC) ve Akıllı Fren Desteği (SBS), sunroof, arka koltuk ısıtma ve direksiyonda vites kulakçıkları donanımları bulunuyor.
Mazda6 SKY-D Sedan otomatik vites modelimizi 238.150 TL (İkiYüzOtuzSekizBinYüzElliTürkLirası) ’den ve Mazda6 SW SKY-D 4X4 otomatik vites modelimiz ise 249.150 TL (İkiYüzKırkDokuzBinYüzElliTürkLirası)’ den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.
Mazda Radar Hız Sabitleme Kontrolü
Değişiklik gösteren trafik koşulları, sürücüler için özellikle uzun mesafelerde ve sürelerde stresli ve yorucu olabilir. Mazda6 ile Avrupa’da görücüye çıkan Mazda Radar Hız Sabitleme Kontrolü (MRCC) ile bu durum söz konusu değildir. Sistem, öndeki araçları izlemek ve hız – frenleri gerekli olduğunda otomatik olarak kontrol ederek güvenli bir takip mesafesi sürdürmek için ön ızgarada yer alan bir radar sensörü kullanır.
Sürücü, dört mesafe seçeneğinden birini seçebilir ve bu seçenekler, örneğin akışkan bir otoyol kalabalıklaşması ve takip mesafesi önemli ölçüde azalması gibi değişen trafik akımlarına esnek bir şekilde uyum göstermeyi sağlar. MRCC, 30 km/s hızından 200 km/s hıza kadar olan aralıkta çalışır ve araç 20 km/s’den daha düşük bir hızda hareket ediyorsa kapanır. Yani, yüksek hızlı bir otoyolda kullanılabilir; gerekli hızı otomatik olarak ayarlar ve daha sonra dik virajlı çıkış rampasında yavaşlar ve bir sonraki yolda hızlanan bir aracı takip ederek çalışır.
MRCC, en fazla 140 metre uzaklığındaki araçları tespit eder ve radar tabanlı bir sistem olarak yağmur, karanlık ve parlak güneş ışığı durumlarında da çalışmasını devam ettirebilir.
Akıllı Fren Desteği
EuroNCAP’e göre, yol kazalarının %90’ı dikkati bozulan veya dikkat göstermeyen sürücülerden kaynaklanmaktadır. Ancak, özerk acil durum frenleme sistemlerine sahip olan araçlar %27 daha az kaza oranına sahiptir; böylelikle yaralanmalar önemli ölçüde azaltılır. EuroNCAP’in 2014 yılında bu sistemlere dair araç güvenliği değerlendirmelerini değerlendirmelerine katmasının nedeni budur. Akıllı Fren Desteği (SBS) ve Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS) kombinasyonu ile birlikte, yeni Mazda6 şimdiden geleceğe hazır.
SBS, çarpışmaları önlemeye veya en azından öndeki araçla arka taraftan çarpışmanın şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Yukarıda açıklanan MRCC gibi, SBS de öndeki araçları 140 metreye kadar bir aralıkta izlemek için ön ızgarada bulunan radar sensörünü kullanır.
Hız ve mesafeye dayalı olarak diğer araçları “yakalama” zamanını hesaplayan bir özellik olan Mesafe Tanıma Destek Sistemi (DRSS) hız sayacının yanında bulunan olası çarpışmalarda sürücüleri uyaran 3.5 inçlik ekranı kullanarak SBS ile birlikte çalışır.
DRSS sisteminin bir kazanın kaçınılmaz olmasını belirlemesi durumunda, SBS frenleri önceden doldurur ve sürücünün herhangi bir engelleyici eylemde bulunmaması ve tehlikenin devam etmesi ile frenleri otomatik olarak uygular. Aksi takdirde, ön dolum iptal edilir.15 – 145 km/s hızları arasında aktif olan SBS, yüksek hızlarda bile öndeki araca arkadan çarpmayı önlemeye veya çarpmanın şiddetini azaltmaya yardımcı olur.
Bunu soylemekten nefret ediyorum ama passat bitdi ın yaninda hic sansı yok
Station Wagon’un fiyatı 250 bin TL.
2005 Mazda 6 sahibiyiz 63000’e alınmıştı araç.
Yıl olmuş 2016 fiyat olmuş 239000TL
Fiyattan sonrasını oku(ya)madım.
EE VERGİ SAĞOLSUN
Çılgınlık.
muhtemelen motorun hacimi 2.1 falandır.. 2 litre benzinli 146 dan başlıyor..
2.2 kullanıyor benim bildiğim..
Mazdanin düşüncesi ”ulan dizel motor koyduk bu araba satilir simdi. Ne var ne yok dolduralim şuna fiyat yükselsin kimse almaz ozaman.” bu kadar tok satıcı görmedim.
mevzu tok satıcılık değil zaten. bu ülkede dandik bir vergi sistemi olduğu için fiyatlar bu. ve böyle efsane arabalara binemiyoruz. adamlarda tek bir ülke için buğraşmaz global olarak uğraşır.
Bu nasıl haber? Motorun özellikleri ne? Yakıt tüketimi ne?
Mazda’nın sağlam 1.6 hacminde en az 150 bg gücünde bir dizel motor üretmesi lazım. Biliyorum Mazda gerçekten zoru başararak hafif ama güçlü bir şasi yapmayı başardı. Bunu da hiç hisettirmiyor arabalarında. Teneke arabaya binmiş gibi hisettirmiyor. Bunu artık motor teknolojilerine de yansıtmalılar.
Ne güzel. adamlar bizimle dalga geçiyolar ya cidden. 2.0 motora motor demiyolar. bizde 1.4 1.6 motora vay canına diyoruz. Yazık ya cidden. bu arada mazda 6 2.2 motor bilginize.
Senelik satışı 2 (iki) olur.
Bir tane test aracı, bir tane de Mazda Türkiye Genel Müdürüne.
Motor hacminden dolayı, fiyat müthiş uçmuş. Ölü doğdu bile denemez. Direk düşük olmuş 🙂