FeaturedHaberler

800 beygirlik Nissan 200SX S13’ten drift resitali




Söz konusu “Drift” olunca hepimizin aklına elbette ki Japon ikonları, efsane motorlar, sökülmüş iç aksamlar, hidrolik el freni, değiştirilmiş direksiyon açıları ve dahası gelir. Akıllarda canlanan bu detayların bir de kompoze edilmiş hali düşünüldüğünde belki de ortaya bir otomobilden ziyade bir sanat eseri çıkar. Konuğumuz da tabir ettiğimiz unsurlarla birlikte şekillenen ve titizlikle inşa edilmiş, sanat eseri diyebileceğimiz türden bir canavar. Hiçbirimizin yabancı olmadığı, 90’lardaki Japon rüzgarının mimarlarından, hayallerimizi süsleyen ve geleneklerine bağlılığını her detayıyla benimsemiş bir drift makinesi: R35 GT-R motorlu Nissan 200SX!

Bu S13 200SX için, Godzilla’nın Twin-Turbo V6’sı ödünç alınmış ve alınmakla da yetinilmeyip üzerinde bir takım oynamalar yapılmış. Çünkü makinenin, King of Europe drift şampiyonasında iddalı olması istenmiş ve yeniden yaratılmasına karar verilmiş. Sonucunda da motordan  1.000 beygirlik destansı bir güç alınmış. 200SX’in kendi motorunun belki çok daha özel olduğunu düşünenler olacaktır fakat şunu da belirtmeliyiz ki, GT-R’ın VR38DETT kodlu kalbi çok daha güvenilir bir altyapıya ve sağlam beygir potansiyeline sahip.

Aracın dışında ve özellikle arka tarafında her ne kadar demode ögeler görsek de, motor kısmında performans parçalarıyla süslenmiş adeta bir yılbaşı ağacı havası sezinliyoruz. Bileşenlerin yerine sıkıca oturtulması da V6’nın yerinde durmayı pek sevmediği anlamına geliyor.

Aşağıdaki kısa filmde baş kahraman S13, 800 beygirlik bir ayarlama ile Varano de’ Melegari pistinde sahne alıyor. Bu beygir düzeni, kayma açısı konusunda eline su dökülmeyen İtalyan bir ismin, Francesco Conti’nin ellerinden çıkmış. Beygirini artırmakla yetinmeyen 200SX, kayda değer bir şekilde de ağırlık diyetine girmiş.

Görüldüğü üzere kabinin içindeki aksamların büyük kısmı çıkarılmış veya soyulmuş halde fakat Dynamat gibi bazı ses yalıtım malzemeleri de şanzıman tünelini veya diğer kısımları yalıtmak için iç kısımda görev almayı devam ettirmiş.

Sözü fazla uzatmadan sizi V6 S13’ün drift şöleni ile baş başa bırakıyoruz.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu