FeaturedHaberler

C-HR, Türkiye’deki fabrikanın şartlarını zorluyor!




Toyota’nın “konsept otomobil” çizgileriyle Türkiye’de ürettiği C-HR, Japon üreticinin Avrupa’da en çok satan üçüncü otomobili olmayı şimdiden başardı. 2017 başında model için yıllık 100 bin satış hedefi olduğunu belirten Toyota’nın Avrupa satış ve pazarlama şefi Matthew Harrison, talebin Sakarya’daki fabrikanın üretim bandını zorlayacağını belirtiyor.

C-HR 110 bini kolaylıkla görecek

Harrison, “Bu sene 100 bin hedefini kolaylıkla geçeceğiz, 110 bini görmemiz olası. Şimdiden iki aylık bekleme listemiz var. Talep bu şekilde devam ederse tedarik sürecini yeniden gözden geçirmemiz gerekecek” diyor.

Harrison otomobilin seri üretim hali yavaş yavaş ortaya çıktıkça müşterilerin yoğun talepte bulunmaya başladıklarını söylüyor. Otomobili tanıtmadan 12 ay öncesinde Türkiye’deki fabrikanın üretim kapasitesinin çok daha ötesinde olacağını öngördüklerini de belirtiyor.

Hedef genç sürücüler

“Coupe High Rider”ın kısaltması olan C-HR, 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez konsept halinde ortaya çıkmış, 2016 Cenevre fuarındaysa otomobilin son hali tanıtılmıştı. Toyota, sıradışı bir tasarıma sahip olan otomobille Avrupalı genç sürücüleri hedefliyor. Harrison Toyota’nın “güvenilir ve dayanıklı” otomobilleri sayesinde mantığıyla hareket eden müşterilerin ilgisini çektiğini ancak pek “havalı” bir imaj yaratamadığını söylüyor. “C-HR ile en büyük hedefimiz eğlenceli ve heyecan verici bir imaj oluşturmak.”

Kaynak: Autonews

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. C-HR Toyota’ya hayat veren ve yeni bir kan getiren model oldu. Umarım bu çarpıcı tasarım anlayışını yeni nesil Toyota modellerinde görebiliriz. Toyota’nın artık kendini aşması gerekiyor. Bir Lexus’a bakın bir de Toyota’ya bakın Toyota Lexus’a verdiğin önemin yarısını kendi markasına verseydi bugün rakiplerinin çok ilerisinde olurdu. Mazda’nın bir okul açıp Toyota, VW, Hyundai gibi tasarım yapmasını bilmeyen markarlara nasıl tasarım yapılır öğretmesi lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu