Haberler

Hormonlu GTI




Volkswagen, Golf GTI’nın yarış modeli Golf GTI TCR’nin 3 fotoğrafını bu ayın başında yayınlamıştı. Bu fotoğraflarda standart hali şık olan otomobilin yarış versiyonunun geniş tamponları ve büyük arka kanadıyla oldukça dikkat çektiği görülüyordu.

Güç ünitesi Golf R’nin 4 silindirli 2 litrelik turboşarjlı motoru olan modelde boş durulmamış ve bazı geliştirmeler yapılarak maksimum gücü 326 beygire ve maksimum torku 442 nm’ye çıkarılmış. Otomobilin gücü ise ön tekerleklere 6 ileri sıralı şanzımanla iletiyor.

Otomobilin fiyatı 124 bin dolar olarak açıklanıyor. Bu değer, GT3 sınıfı yarış otomobilleri olan 560 bin dolarlık McLaren 650S GT3 ve 427 bin dolarlık Lamborghini Huracan GT3’ün fiyatları yanında uygun kalıyor. Bu sezon için 20 tane üretilecek olan modelin 5’i teslim edilmiş durumda.

TCR Uluslararası Yarış Serisi, ulaşılabilir önden çekişli otomobiller üzerine yapılıyor ve GTI’nin bu yarıştaki rakipleri Honda Civic, Alfa Romeo Giulietta ve Seat Leon gibi modeller. Heyecan verici bu yarış serisinin ilk ayağı 2 Nisan’da Bahreyn’de.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. GTI sınıfının yaratıcısı ve ‘hot hatch’lerin öncüsü efsane değil midir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu