Haberler

Mini JCW Convertible, New York’ta




Ailenin en tepesinde yer alan üstü açık Mini JCW, Ocak ayında duyurulmuştu ancak tanıtımının yapılması ve hakettiği ilgiyi çekmesi New York Otomobil Fuarı’na kaldı.

Mini John Cooper Works Convertible açılır kumaş tavan haricinde, JCW modellerine özel 17 inçlik jantlar ve spor egzoz gibi detaylarını hatchback modelle paylaşıyor. Otomobilin kumaş tavanı, 30 km/s hıza kadar yaklaşık 18 saniyede açılıp kapanabiliyor.

Otomobil, gücünü 228 HP/320 Nm değerlerine sahip turboşarjlı 2 litre 4 silindirli motordan alıyor. Bu motor, standart olarak altı ileri manuel şanzımanla sunulurken opsiyonel altı ileri otomatik de tercih edilebiliyor. Manuel vitesle 0-100 hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlayan otomobil, otomatik şanzımanla 0.1 saniyelik bir avantaj elde ediyor.

ABD satış fiyatı 35.600 Dolar olarak belirlenen JCW Convertible, birkaç opsiyonla birlikte rahatlıkla 40.000 Dolar seviyesine çıkacak gibi gözüküyor. Bu haliyle fiyatına yakın alternatiflerinden biraz geride kalan JCW Convertible, ABD’de önümüzdeki ay satışa çıkacak.

Mini, New York’ta JCW Convertible’ın yanı sıra dört çeker Clubman ALL4 modelinin de dünya prömiyerini yapıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu