Haberler

AMG motor yok body kit verelim




New York Auto Show’da CarAdvice’a konuşan Daimler-Benz yetkilisi Ola Källenius yaptığı açıklamalarda Mercedes’in yeni pick up modeli için yoğun bir mesai yaptıklarını belirtti. Yeni modelin hem off-road hem de binek olarak kullanılabilinecek olduğu da verdiği bilgiler arasında.

Nissan Navara’da kullanılan NP300 platformunda yükselen modelin ismi henüz netlik kazanmasa da X-Class veya Z-Class olacağı belirlenecek. Yaptığı açıklamanın devamında bu segmentteki en büyük rakibin Amarok olduğunu belirtirken “Yıldızın farkını herkese göstermek için yoğun çaba sarfediyoruz.” dedi.

Modelin sınıfı kesinleşmese de V6 AMG modelinin ’43’ ve V8 AMG modelinin ’63’  ismiyle yollara çıkacağı kesinleşen bilgiler arasında. Ayrıca opsiyonel olarak AMG body kit de alınabilinecek. Agresif görüntülü bir pick-up yaptıklarını belirten Källenius, en büyük rakibiyle hemen hemen aynı ülkelerde satışa sunulacak. Bu ülkeler Güney Amerika, Avustralya, Afrika ve bazı Avrupa ülkeleri şeklinde kararlaştırılmış. Pick-up sektörünün en büyük pazarı olan ABD’de satışa sunulmamasının nedenini yaptıkları modelin ekonomik ve boyutsal olarak Birleşik Devletler pazarına uygun olmamasından kaynaklanan sebepler olarak belirlenmiş.

Mercedes yetkilileri tarafından kesin bir açıklama yapılmasa da modelin 2017 sonunda veya 2018 başında satışa sunulacağı ve Ekim ayında Paris fuarında ziyaretçilerle buluşacağı da söylentiler arasında.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu