Haberler

Ford’dan büyük yatırım




Ford, 1.6 milyar dolarlık yatırımla Meksika’da, “yeşil” bir otomobilin de üretilebileceği yeni bir fabrika açacak.

Bu fabrika Amerikalı üreticinin Kuzey Amerika’da 20 yıldan uzun bir süredir kuracağı ilk fabrika olma özelliğini taşıyacak ve bu büyük yatırım için adres Meksika olarak belirlenmiş. Ford, hangi modellerin bu yeni fabrikada üretileceğini belirtmemiş olsa da pek çok kaynağın belirttiğine göre bir sonraki nesil Focus’ların üretimi Michigan’dan Meksika’ya kaydırılabilir.

Daha ilginç bir bilgi ise Ford’un Meksika’da elektrik, hybrid ve plug-in hybrid konfigürasyonlarına sahip yeni bir modeli de üretebileceği yönünde. Bu modelle ilgili herhangi bir bilgi olmasa da Model E adıyla, yeni nesil Focus tabanlı ama Focus’tan kendini ayıracak bir gövdeyle üretilip piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ford, 50.000 adetlik bir üretimle C-Max Hybrid, C-Max Energi plug-in hybrid ve Focus Electric modellerinin yerine “Model E”’yi getirmeyi planlıyor.

Ford; 2013’ün sonlarına doğru, Tesla’dan birkaç ay sonra Model E isim hakkı için başvuruda bulunmuştu. Bundan 1 yıl kadar sonra yapılan açıklamada, bu durumun Tesla ile Ford arasında dostça çözüldüğünü ve ismi Ford’un kullanacağı belirtilmişti. Tesla’nın Model E ismini yeni tanıtılan Model 3’te kullanmak amacıyla almak istediği de uzun zamandır dolaşan dedikodulardan biri.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu