Haberler

Nissan, Qashqai üretimini daha da arttırdı




Nissan, çılgın bir şekilde otomotiv sektörünü domine eden crossover pazarındaki güçlü oyuncusu Qashqai‘a olan talebi karşılamak için üretim kapasitesini arttırdı.

Nissan Qashqai, Japon üreticinin 29 milyon € (22 milyon £/32 milyon $) yatırım yaptığı İngiltere’deki Sunderland tesisinde tamamen elektrikli Leaf’in yanındaki 2. bantta Juke, Note ve Infiniti Q30 ile birlikte üretilecek.

Nissan’ın Avrupa Üretim, Satın Alma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Clin Lawther, “İlk Qashqai 2006 yılında banttan indiğinde crossover segmentini yarattı. Bugün de dinamik tasarımı, etkileyici sürüş hissi ve yenilikçi teknolojisiyle Avrupalı müşteriler için karar verme çıtasını belirliyor.” açıklamasını yaptı.

Nissan, Sunderland’daki üretim tesisinde kapasiteyi arttırmanın yanı sıra sağladığı 40,000’e yakın iş imkanıyla Birleşik Krallık’taki en büyük otomobil fabrikası haline gelen tesisin kuruluşunun 30. yıldönümünü de kutladı. İngiltere’de üretilen her 3 otomobilden birisi Nissan’ın bu tesisindeki üretim bantlarından iniyor.

Qashqai gibi İngiltere’de tasarlanan, geliştirilen ve üretilen pek çok Nissan modeli, Avrupa’nın yanı sıra Dünya genelinde tam 130 pazara ihraç ediliyor. Üreticinin Rusya ve Çin’de de üretim tesisleri bulunuyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu