FeaturedHaberler

Skoda-VW birlikteliğinde 25. yıl




Skoda, Volkswagen ailesine katılımının 25. yılını kutluyor.

Volkswagen 1991 yılında sadece iki modeli bulunan ve yılda 200.000 üretim kapasitesine sahip Skoda’yı kendi bünyesine kattığında pek çok otomobil otoritesi, o dönemlerde Alman markanın büyük bir kumar oynadığı görüşünde birleşmişti.

Markanın bu günlere gelmesi için toplam 11 milyar €’luk bir yatırım yapan Volkswagen, 1991 yılında %31 hissesini 620 milyon Mark bedelle satın aldığı Çek markayı 2000 yılında tamamiyle kendi bünyesine katmasıyla, yılda 1 milyonun üzerinde otomobil üretimi yapan ve 100’den fazla ülkede satılan bir markanın altına imzasını atmış oldu.

Çek Cumhuriyeti çerçevesinden bakılacak olursa, 2014’de ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının %4.5’ini karşılayan Skoda, ülkenin ihracatının ise %8’ini üstlenirken, bir anlamda Çeklerin dışa bağımlılığını da azaltan bir marka hüviyetine büründü.

25 yıllık zaman zarfında Skoda’nın yerel bir markadan dünya çapında bir markaya dönüştüğünü ifade eden Skoda CEO’su Bernhard Maier, birlikteliklerinin hem Volkswagen Grubu için hem de kendileri için gelişimin anahtarı olmaya devam edeceğini belirtiyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Babamın ilk otomobili , Ah favorit Ah. Ne harareti biterdi, ne trim sesi eksik olurdu. Güzel arabaydı, Yüksek devirde motorun sesini, Porschelere benzetirdim. Çünkü ozamanlar NFS Porsche Ünleashed moda idi. Özlerim kendisini.. Kırmızı boydan boya çizgileri vardı. Babam 136L satıp daha sonra 135Lx almıştı. Ne günlerdi …

  2. Skoda’yı 90’lara göndersek ileride böyle arabalar üreteceksiniz desek hayatta inanmazlar.

  3. babamın ilk arabası forman uzaktan uzağa seviyor duygusal bağ var ama bidaha alır mı, almaz

  4. Zamanında VW Skoda’yı satın aldığında çok eliştirilmişti ama bugün Skoda’nın geldiği noktayı çok iyi görüyoruz. VW Skoda’yı aldıktan sonra Skoda’nın VW’den hiçbir farkı kalmadı her iki markada ortaklıklarını bir hayli ileriye taşıdılar. Logoları dışında Skoda’nın VW’den VW’nin de Skoda’dan hiçbir farkı yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu