Haberler

Gizli radar cezası konusunda emsal karar!




Gizli radarlar üzerinden kesilen trafik cezaları konusunda Yargıtay’dan emsal oluşturacak bir karar çıktı.

Aydın’da yasal hız limitini aştığı için 172 lira trafik cezası kesilen Cansu A., cezanın iptal edilmesi için Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Radarın konumlandırıldığı yerde hiçbir uyarı levhası olmadığını belirten hakim, uyarı yapılmadan kesilen cezanın hukuki dayanağı olmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi. Bunun üzerine dosya kararın kanun yararına iptali için Yargıtay 19. Ceza Dairesi’ne sevk edildi. Yargıtay da sürücülere radar kontrolünün yapılacağını önceden bildirilmesinin gerektiği, sürücülerin bilgilendirilmeden kural ihlali yapmalarının beklenilmesinin araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına geleceği ve bu durumun da çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmayacağı dile getirildi.

Konya’da da benzer bir şekilde gizli radar yüzünden kesilen trafik cezasına çıkan iptal kararına yapılan itirazı görüşen Yargıtay 19. Ceza Dairesi, oy çokluğuyla itirazın reddine karar verdi. Her iki kararın da emsal oluşturduğunu belirten uzmanlar, gizli radarlar üzerinden kesilen trafik cezalarının iptali için dava açılması halinde söz konusu davaların sürücülerin lehine sonuçlanacağını belirtiyorlar.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. bu zaten bilinen birşey. daha önce kazananlar da olmuştu. benim en takıldığım radar türü, otobanda ters yönden gelip hızını ölçen gezici radarlar. bunlar neden tuzak sayılmıyor? otobanda 120km sınır tabelası olduğu için mi acaba?

  2. Hız sınırlarını aşmamak bence en doğrusu olacaktır. Tabi hız levhaları eksik oluyor onlara birşey diyemez devlet. Özellik bu yeni duble yollarda hız sınırı 110 ama ne bir levha var ne bir tabela.

  3. Davacılar uyarı tabelası olmadığını nasıl ispat ettiler acaba hep bunu merak ediyorum. Ne yapalım geri istikamete dönüp kamera kaydı mı alalım levha yok diye.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu