Haberler

Yeni Porsche Cayenne’in kokpiti görüntülendi




2018 yılında yenilenecek olan Porsche Cayenne’in yaklaşık olarak nasıl görüneceği casus fotoğrafçılar sayesinde açıklığa kavuşmuştu. Fakat işin boyutunu iyice ileriye taşıyan fotoğrafçılar, yeni nesil lüks SUV’un iç mekanının da bir kısmını fotoğraflamayı başardı.

Fotoğraflara detaylı bakıldığında, yeni Cayenne kullanıcılarını ufak bir sürpriz bekliyor denebilir: 12 inch veya daha fazla boyuttaki bir ekran, yeni iç mekanı modernleştirmek adına görev yapacak!

2018-porsche-cayenne-dashboard-designBüyük bir olasılıkla çeşitli ana menü ekranlarından biri olan bu görüntüye eşlik eden, modern ve oldukça sportif yeni bir direksiyon görülüyor. Şık bir düzene sahip kokpitte elektrikli el freninin önüne konumlandırılmış farklı bir vites topuzu, topuz etrafındaki dokunmatik tuşlar ve aydınlatmalı dekoratif şeritler de gözlerden kaçmayan detaylardan. Ayrıca Porsche’nin, konsolun üst kısmındaki bütün tuşlardan da vazgeçtiği ve bunları artık tamamen aşağıda topladığı görülüyor. Konsolun üst kısmındaki geniş hoparlör alanı da dikkat çeken bir diğer unsur.

Yeni Cayenne’in gözler önündeki teknolojik altyapısının yanı sıra, Audi Q7 ve Bentley Bentayga ile aynı platformu paylaşacağı da bilinen teknik özelliklerin başında geliyor. Bu da demek oluyor ki Alman SUV, önceki nesline göre 100 kilogram kadar hafifleyebilir.

2017’nin ikinci çeyreğinden itibaren hibrit, dizel, benzinli yakıt ve turbo şarjlı V6,V8 motor seçenekleriyle satışa sunulacak olan Cayenne’de, diğer teknik detaylar merakla beklenmeye devam ediyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu