Haberler

Tüm zamanların en iyi otomobil adları




Bir işe özel bir isim bulmak, o işi yapmaktan kat ve kat daha zordur. Ailelerimiz bile biz evlatlarına isim koyarken kılı kırk yarmış ve en güzel, en sevdikleri isimleri bizlere armağan etmişlerdir.

Otomobil üreticilerinin de çocukları otomobiller olduğundan tüm üreticiler evlatlarına en güzel isimleri vermek isterler. Kimi “A,B,C” diye adlandırırken kimi ise “1,2,3” diye adlandırma yoluna gitmiştir.

Fakat öyle isimler var ki gerçekten duyduğunuzda bile otomobilin ne kadar güzel olduğunu anlıyorsunuz. Onların rüzgarını hissediyorsunuz, seslerini duyuyorsunuz. Bazense onlara gülümsüyorsunuz.

Sizler için efsane isimli otomobillerin ismlerini derledik.

1. Disco Volante 

592172alfa-romeo-disco-volante-8

Otomobilin adını söylerken 60’ların ve 70’lerin o müziklerini duyar gibi oluyoruz. Hatta James Bond’un ilk filmlerinde Bond’un martinisini söylediği mekanlar gibi klasik fakat zamana karşı duran bir isim. Tebrikler Alfa Romeo.

2. Veyron Grand Sport Vitesse La Finale

bugatti-veyron-grand-sport-vitesse-la-finale-011-1500x1000

Adını söylerken bile ne kadar pahalı ve farklı bir otomobilden söz edildiğini anlıyorsunuz. Evet Bugatti, anladık pahalı ve hızlı bir otomobil yaptın.

3. Stratos

379897

Lancia bu otomobili üretirken atmosferin ikinci katmanı olan stratosferden ilham almış olabilir. Fakat WRC’de büyük başarılara imza atan bu otomobil asla ikinciliği kabul etmeyen cinsten.

4. Cutlass (PALA)

oldsmobile-cutlass-05

Oldsmobile bu otomobili üretirken ya paladan ilham aldı ya da otomobil ürettildiğinde palaya benzediğinden bu ismi aldı. Öyleyse hep beraber çıkalım bu işin içinden.

5. Diablo

4120717lamborghini-diablo_3707

Tüyleriniz diken diken oldu itiraf edin. Lamborghini neden otomobiline şeytanın isimlerinden birini versin ki? Tabi ki ondan korkmanız için! Zira korkmanız da gerekiyor.

6. Skyline (Ufuk Çizgisi, Şehrin silueti)

R.I.P Paul Walker...
R.I.P Paul Walker…

Söylemesi çok sakinleştirici geliyor değil mi? Skyline! Bir de şöyle deneyelim. Nissan GTR R34 Skyline. Yani diyorki hızlı giderken rahatlatırım işte budur benim farkım.

7. Hellcat (Cehennem Kedisi)

Hellcat logo custom 5

Tam kelime anlamı “Cadı” olsa da otomobilin kükremesinden ve logosundan anladığımız üzere bu bir kedi. Fakat cehennemin dibinden gelircesine derinden kükreyen bir kedi.

8. Sesto Elemento (Altıncı Element)

sesto_ov1_1920x1080

Söylerken bile otomobilin sesini ve rüzgarını fark ediyorsunuz. Hadi tekrar edelim: Sesto Elemento. Hissettiniz değil mi? Ve evet, bu da Lambo

9. Silver Shadow (Gümüş Gölge)

Otomobilin adı çok karakteristik değil mi sizce de? Silver Shadow. Tam da Rolls Royce’a yakışır nitelikte bir isim.

10. Vulcan

maxresdefault

Aston Martin tarafından verilmiş -tartışmasız- en güzel isim. Yunan mitolojisinde ateş ve yanardağ tanrısı olarak geçer. Sanırım aracın kızgın bakışları ve mükemmel patlamaları da adının bir nişanesi

BONUS: Sandero Stepway

tr-dacia-sandero-overview.005.jpg.ximg.l_full_m.smart

Kabul edelim ki onunda adı egzotik olmasa da güzel. Sandero, savaşçı anlamına geliyor. Evet o bir savaşçı. B serisi otomobillerin arasındaki nötr adam o (Evet bu listede gerçekten olması gerekiyordu).

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Alfa Romeo – giulietta
    Kendisi ne kadar iyidir veya kötüdür bilemem ama ismi benim en çok hoşuma gidenlerden 🙂

    1. reno – clio da olurdu o zaman listede 😀 megane da kadın isimleri hep 😀

      1. 3 tane eksi yemişim ya 🙂
        Zevkler ve renkler tartışılmaz da eksi almayı hakeden bir isim değil bence. 🙂
        3/5/A/e/s falan daha çekici heralde 🙂

    2. İtalyanlar çok şairane isimler koyuyorlar. Giulietta söylemesi çok zor fakat keyifli bir isim. Alfa sever böyle isimleri. Bir de Evoluzione 75 vardır bakınız o da efso?

  2. Dokker de şahane bi isim rıhtım demek oda kesınlıkle lıstede olmalıydı dokker hacım boru degil

    1. Loganı da atlamayalım o da efsane işte isminin anlamını buldum.

      kanada’daki bir deneyde kobay olarak kullanılıp iskeleti adamantium ‘a çevrilmiş en popüler ikinci marvel kahramanı wolverine ‘in sivil adı.

  3. Hellcat, ikinci dunya savaşinin en hizli tank destroyerinin adi. Adi ordan geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu