Haberler

Lamborghini, daha ateşli Huracan’ı Ring’e çıkardı




Nürburgring’den gelen yeni casus fotoğraflar, Lamborghini’nin daha hızlı bir Huracan üzerinde çalıştığı dedikodularını doğrular nitelikte.

İtalyan üretici Lamborghini, iki farklı Huracan prototipini Nürburgring’de test ederken casus fotoğrafçılara yakalandı. 2016 sonuna kadar tanıtılacağı söylenen yeni Huracan Superleggera (isim henüz doğrulanmadı), tanıtıldığında yüksek ihtimalle pek çok farklı aerodinamik geliştirme ile daha da agresif bir görünüme sahip olacaktır.

Görsellerdeki pistte test edilen otomobillerin arka tarafında gördüğümüz, plakanın sağ ve solunda yer alan çift çıkışlı egzoz sistemi Huracan Superleggera’daki yeniliklerden birisi olabilir. Sadece pist kullanımı için tasarlanan Huracan GT3‘te kullanılan ile benzerlik göstermesi beklenen yeni egzoz sistemi, bebek boğanın standart versiyonundaki dört çıkışlı egzozların yerini alacak.

Egzoz konusunu geride bırakıp daha önemli detaylara geçelim. Sant’Agata Bolognese’deki mühendisler, İtalyanca’da süper hafif anlamına gelen Superleggera ismine yakışır bir şekilde daha güçlü Huracan’da bir dizi hafifletme çalışması yapacak. Söylentilere göre 1422 kilogramlık (3135 lbs) kuru ağırlığa sahip standart model, en az 50 kg (110 lbs) hafifletilecek.

Ağırlığı azaltılıp egzoz sistemi geliştirildikten sonra agresif boğa’nın son adresi gücünü alacağı motor departmanı olacak. Ancak Huracan’ın 5.2 litrelik atmosferik V10 motorundan aldığı 610 HP (449 kW) maksimum güç ve 560 Nm (412 lb-ft) maksimum tork değerlerinin ne kadar artacağını öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Daha az ağırlık, daha fazla güç ilkesini kovalayan diğer modellerden de gördüğümüz gibi, Huracan Superleggera’nın, standart modelin 3.2 saniyelik 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanma değerini de ezeceği söyleniyor. 325 km/h’lik (202 mph) maksimum hız değerinin ne kadar artacağını görmek için ise yine doğru zamanı beklemek zorundayız.

Lamborghini’nin yeni Huracan Superleggera’yı Eylül ayında düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtıp, Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu