FeaturedTestler

Pilav Üstü: Hyundai Elantra 1.6 CRDi Elite




  • Motor1582 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 136 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 300 Nm @ 1750 – 2500 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 11 sn
  • Son hız: 200 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 46-59-63 dB
  • Ağırlık: 1500 kg
  • Bagaj hacmi: 458 litre
  • Fiyat: 86.790 TL

 

+ Multimedya
+ Yalıtım

– Şanzıman
– Donanım

 

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

54 Yorum

  1. Filoya yönelik araba yaparak, satışları arttırma derdindeler. Bu kadar çok rakibi varken, kısılmıs donanımlarla bu kasa Elantra da eskisi gibi başarılı olamaz. Eski kasa en boş donanım i20 Team’in torpidosuna soğutma koyan kafayla, fiyatı 90 bine gelen en ful donanımlı arabadan bu donanımı kısan kafa aynı mı acaba? Hyundai’de de donanımdan kısmalar başladı desenize. Tüketici gözünde yükseldiklerine güvenip yanlıs adım atmasınlar, bir anda tepetaklak düşerler. Bunlar zahmet edip de 200 beygirlik bağımsız süspansiyonlu Elantra Turbo’yu da getirmezler bakarsınız, filoya benzinli ne lazım…

  2. Pilav üstünün et olmasını beklerdim ama bu galiba bayağı tavuk göğsü gibi olmuş. Yağsız tuzsuz ve lezzetsiz bir Hyundai sanırım biraz

  3. Test ve çekimler çok güzel olmuş elinize sağlık. Eksik olan donanımlarda özellikle ön arka park sensörleri ve kararan iç dikiz aynası kesinlikle olmazsa olmaz donanımlar arasına girmeliydi. Bunlar günlük kullanımda çok pratik ve işe yarayan özellikler. Makyajla birlikte bunları eklemeleri gerekiyor.

  4. Ben şahsen arabanın iş dış tasarımına bayıldım. özellikle içinde sadelik ve düzen inanılmaz bir rahatlık ve kalite hissi veriyor. ancak bizim test aracımı sıkıntılıydı yol mu sıkıntılıydı anlamadım ama tekerleklerden aşırı ses alıyordu. inanın resmen başım ağrıdı. eski arabam D sınıfıydı bundan dolayımı bilmiyorum ama arabadan orada soğudum yoksa yalıtımı çözeceğime emin olsam başka araba almam şahane araba.

  5. Gerçekten kusursuz bir test olmuş, son kısımda yaptığın yorumlara tamamiyle katılıyorum abi.

  6. Kurumsal yapıya geçtikten sonraki en güzel testlerden biri olmuş. Samimiyet konusundaki beklenti, kendi adıma söylersem aracın artıları kadar eksilerinden de çekinmeden bahsedebilmek ve bu test ile bunu gayet iyi dengelemiş görünüyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim.

  7. Bayideki satis gorevlisi 8. yada 9. Ayda elite plus donanim gelecegini soyledi saydiginiz eksiklikler onda olacaktir diye dusunuyorum koltuk isitma sunroof falan olacak demisti gelecek donanimla

  8. Dış görünümden başlaman gayet iyi.. Dediğin gibi işin standardı bu. Bir önceki nesilden arabanın farklılaştığı noktaları da eklersen başlangıçta çok daha iyi olur.. Öznel konu olarak düşünüyorsunuz dış tasarımı fakat bizlerin beklediği güzel çirkin demeniz değil. Farklılaşmaya gidilen geliştirilen noktalar. Aks mesafesi ağırlık merkezi rüzgar katsayısı vs. Şimdiden teşekkürler.

  9. Dış dizayn konusunda hakikaten son derece modern ve şık.İç mekanında göze kötü gelen bir dizaynı olduğunu düşünmüyorum,yani gayet şık her ne kadar leon vari bir dizaynı olsada.Ama herşeyi bir kenara bırakıp işleyişe bakarsak yol tutuş-konfor-şanzıman-ve donanım eksiklikleri hep yarıda kalmış,eksik hissini veriyor ki öyle olduğuda açık.Dezavantajı fazla.Herşeyden önemlisi ağır bir otomobil ve yakıt ekonomisi anlamında sıkıntılı.Şanzımanın saçmalaması konusu zaten çok can sıkıcı.Bu tür hataların arada bir oluyor olması bile otomobille kurulan bağı baltalar bence.Sonuç olarak bence alınabilecek bir otomobil değil…And test için teşekkürler.Yavaş yavaş Rayına oturmakta olan ama sitemkar bir şekilde dile seninde getirdiğin üzere hala,bende dahil olmak üzere bazı takipçilere biraz faklı gelen bir test modeli bu.Bizlerin beğenisini kazanan son derece sıradışı şekilde yapılan önceki testlerin bir anda farklı bir konseple bizlere sunulması ve kim ne kadar aksini iddea ederse etsin profesyonellik aşamasında verilmesi gereken tavizlerin,yumuşamaların yada bu sofrada olmanın götürülerinin kaçınılmaz etkilerinden otopark.com unda etkilenmiş olması,”samimiyet” anlamında bir takım çelişkiler hissettiriyor bizlere,zaman zaman.Ama bir şekilde iki taraflı olarak törpüleneceğiz ve ortada buluşacağız.Eleştiriler doğru yolu bulmaktaki en önemli aracımız.Seni,ekibini ve otopark.com’u çok sevdiğimizi ve yapılan iyi yada kötü yorumların kaynağının bu olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım.Başarılar.

  10. Ezelden beri üvey evlat muamelesi görüyor elantra hyundai içinde.bir önceki ve ondan önceki kasalarındada markanın diğer modellerine göre boş donanımla geliyordu yine öyle olmuş demekki

  11. Öcelikle son kısımdaki samimiyet konuşmasına değinmek istiyorum:
    Bence çok güzel şeyler yapmaya çalışıyorsun ve 10 yıldır bu işi yapan adamlara nazaran çok iyisin. Çoğu adam senin gibi yalnız video çekiyor ancak buradaki videoları farklı kılan iki üç kişi ile çekiliyor olmasıydı ki sanırım bu konuda eleştirilier oluyor benim anladığım kadarıyla. Sinan falan olmasa da her testte bir tane takipçi konuk etsen mesela çok süper olmaz mı ?. Her ay en çok aktif olanları yukarıdan aşağıya listeleyerek konuk olarak alsan sırayla mesela. Sadece bir öneri tabi eleştiri olamaz.
    Araca gelince, ben artı bulamadım ama eksileri sıralayım kendimce.
    -100hp lik Golf’ün 0-100 ü 10.2 iken 136 lık elentra için sanırım 11 saniye demiştin.
    -17:15 de belirtilen sorunu 2016 yılında yaşayan c segmenti kaldı mı ? Citroen bile çözdü bu sorunu
    -Arkada havalandırma kanalı olmayan bir tek şahin doğan kaldı herhalde.
    -Passat videosunda şöyle birşey anlatmıştın : “Doğuş fiyat konusunda eleştiriliyor ancak Passat’da olup Mondeo da olmayan bir iki özelliği Mondeo’ya eklemeye kalktığınızda Passat’tan daha pahallıya geliyor”. E şimdi saydığın bir çok ciddi eksik donanım ve özellikleri Astra, Focus, Golf ve dahi ölmek üzere olan c4’den çıkarttığımız zaman Elentra’nın fiyatı hala uygun oluyor mu ?
    Son olarak bana göre Astra, Focus ve Golf’ün en üst donanımları değil orta donanımlı modelleri ile karşılaştırmak gerekiyor ki Focus’un sedan Titanyum’u 94.500 TL ( navigasyon paketi ile birlikte )
    Ha Navi diyince aklıma geldi, Bu kadar güneşli bir havada navigasonun arabanın yerini gösterememesi anormal değil mi ? İsterse araç Himalayaları’n tepesinde olsun, neticede telefon şebekesine değil uyduya ihtiyaç duyuyor sadece

  12. Hiç bir zaman bir alıcının alınacak arabalar sırasında ilk sıralarda yer alamayan hep alternatif olmuş bir arabadır elantra. Bence hyundai markasının da bu arabayı sınıfında kafaya oynayacak gibi üretmediğini düşünüyorum.

  13. Ben Elantra’yi filo arabası olmadığı, ortalıkta belediye dağıtmış gibi dolanmadığı için seviyordum. Az parayla çok donanım sunan, konforlu bir araç algısı vardı. Şimdi filo arabası olan fluance, sembol, linea dan farkı kalmamış. And güzel yermişsin arabayı, ağzına sağlık. Hiç olmamış bu araba hiç !

  14. hyundai nin garip bir modelleme sistemi var. bir tarafta yeni nesli temsil eden “ix0” serisi diğer tarafta eski model isimlerinin kullanıldığı accent ve elentra . bu eski isimli güncel modeller hyundai in halen üzerinden atamadığı imajını temsil ediyor. bu sebeple bu araca i30 un sedanı gözü ile bakmamak gerek. i30 un ülkemize artık getirilmeyen sedan versiyonu i40 ve and ın iştahını kaçıran tüm donanım eksiklikleri orada yerli yerinde duruyor. bu araç korelilerin fluence (ki aslında oda kore genleri taşıyor) verdiği güzel bir cevap. videoda fiyat karşılaştırması yaparken keşke asıl rakibi olan fluence göre de kıyaslama yapsaydınız.

    araca dönecek olursak, aile için bagaj yetersiz değil ama küçük çocuklu (bebekli) aileler rahat edemeyebilir çünkü zaten çok büyük olmayan giderek daralan arka bölümü nedeni ile bebek arabası ve benzeri geometri katili nesneleri yerleştirirken büyük bir dezavantaja dönüşecektir. ama bebek arabasından kurtulmuş aileler için yeterli hacim mevcut gibi görünüyor. bel desteği olmayan sürücü koltuğu bu sınıf için büyük eksiklik. kendiliğinden kararan dikiz aynası benim takıntım, genel bir eksiklik diyemem ama oda full versiyon bir araçta olmazsa olmaz bir özellik.

    bunun dışında madem giderek profesyonelleşiyorsunuz o zaman size kimsenin dikkat etmediği bir iki husus hakkında fikrimi söyleyeyim. otomobil incelemesi yapan yayıncıların atladığı bir konu var oda “Aile Kullanımı”. Tamam herkes 0-100 hızlanma, yakıt tüketimi gibi konuları daha çok merak ediyor olabilir ama otomobile para harcayacak olan esas kişi “aile babası” olduğundan onun merakını cezbedecek konulara değinilmemesi büyük eksiklik. örneğin bir bagaj isterse 700 lt olsun, eğer ki içi bu araçta ki gibi dar ise istediğiniz hiç bir şeyi sığdıramazsınız, 450-500 lt gibi değerler havada kalır. https://teknoseyir.com/wp-content/uploads/2016/03/3d19dbf0999d081.jpg örneğin burada bagaj kapağı arka cam ile beraber açılmasa idi bu düzenli yerleşim yapılamazdı. Hiç kimse bu konuya yeteri kadar önem vermiyor. Standart bir üçlü valiz takımı (bir büyük +iki küçük boy valiz) + çocuk arabası ile her aracın bagaj çekimlerinin yapılması lazım. bu standart seyahat takımı sığıyor mu? sığıyorsa geriye bir alan kalıyor mu? gibi soruların cevabı hiç bir youtube kanalında yok.

    yine özelilikle çocuklu ailelerin kullandığı çocuk koltuklarının yerleşimine dikkat edilmiyor. arka yaşam alanı sadece diz mesafesi ve baş yüksekliği ile sınırlı değil. oto koltuğu denilen nane neredeyse 1.5 kişilik yer kaplıyor. ikinci bir testte bunun için yapılabilir. arkaya bir tam boy oto koltuğu birde büyük çocuklar için yükseltici koyup geriye ne kalıyor bakmak yararlı olacaktır. örneğin ben bir önceki aracım olan 2. nesil mazda 3 ü sırf bu nedenle satmak zorunda kaldım. çünkü ikisini de takınca geriye oturma alanı kalmıyordu ama octavia da ortada rahat olmasa da bir kişi oturabiliyor. burada önemli olan her testte aynı ürünlerin kullanılması. bahsettiğim ürünlerin çok büyük bir maliyeti yok ama bunlar sponsor desteği ile de temin edilebilir.

    yine herkesin atladığı bir diğer konu ise camlarda ki güvenlik önlemleri. tek tıklama ile açılıp kapanan camlara herkes değiniyor ama sıkışmayı engelleyecek bir sensör sistemi var mı? kimsenin umurunda değil. oysa buda çocuklu ailelerin en büyük dertlerinden biri. işin kötüsü bu özellik kataloglarda da yazmıyor.

    aynı şekilde ön hava yastığı iptal etme seçeneği de önemli. ön koltuğa bebek arabası yerleştirmek zorunda kalırsanız ön yolcu hava yastığınızı iptal etmeniz gerekmekte. pek çok kişinin gereksiz bulduğu bu özelliğin esas amacı bu. yine önceki aracımda bu özellik yoktu.

    bu maddeler ilk etapta aklıma gelenler, bu konu üzerinde biraz kafa yorulursa ve çevreye danışılırsa bunlar gibi birkaç önemli madde daha çıkacaktır. parayı harcayan ve bu detaylara takılan kişiler “anneler ve babalar”. maalesef onların kafasındaki ile siz bekar editörlerin aklındakiler uyuşmuyor (buda gayet doğal) . belki kadın gözüyle de olduğu gibi aydı bir içerik çıkartmaz ama bu konulara değinmek sizin iki-üç dakikanızı alır testlerinizi çok uzatmaz.

    1. Benim de değinilmesini istediğim güzel konulara işaret etmişsiniz. Herkes bekar, öğrenci, yeni evli vs değil. Çocuk koltuğu, puset ve valizlerin araca yerleşimi arabayı satın almadan tecrübe edemeyeceğiniz detaylar ama insanın çocuğu olmayınca bunları düşünmesi biraz zor. Çoluk-çocuk sahibi bir editör bu meseleleri irdeleyebilir ya da SK’yı bekleyeceğiz 🙂

  15. Abi testi izlerken sürekli gözüm kaliteye kaydı. 720p50 yazıyor. Görüntüye bakıyorum 360 la 480 arası bi şey. Bende mi sıkıntı var anlayamadım :/

  16. açıkçası benım cok beklentım yoktu bu arabadan ve pek de yanılmamışım. 2012 de pıyasaya çıkan golf 7hala rakıplerının ılerısınde olduğu görmek ilginç. hyundaı nın dıreksıyon sıstemı bır garıp. suan dubaı de calısımaya başladım ıkı ay oldu. nrmal srıket arabası nıssan sentra fakat bakım ıcın verdım yerınemakyajlı 2016 hyunda sonata 2.5 v6 verdıler evet konsol yatık güzel , 185 beygır vs ama vıtes gecısler (tork kont.) cok yavaş ve dıreksıyon acayıp agır. sport mode a alınca daha da sunı sekılde ağırlaştı. en garıbıme gıden u donusunde ne yaparız, dondukten sonra dıreksıyonu sebets bırakır kendine kendıne duzlesır dımı? bu araba bunu yapmıyor. hyundaı nın daha cok yolu var bence…

  17. Arabanın geriye doğru kaçması ve yarım kavrama ile ilgili olan bölümleri ağzım açık izledim hyundai nasıl böyle bir amatörlük yapabilir mantığım almıyor.Kesinlikle videonun sonundaki söylemler dikkate alınmalı and çok güzel bir iş başarmışsın ağzına sağlık.İnşallah sadece test aracına özgü bir sorundur.

    1. Valla kardeş bu video üstte dursunda izleyenler almasın.demek ki sadece test arabasına özgü değilmiş bu sorun.

    2. Çok büyük sorun ve bu sorunun And tarafından tespit edilip test videosunda bahsetmesi harika olmuş 🙂 And’a güvenim TAM.

      1. Evet diğer türkçe oto testlerinde böyle bir sorundan bahsedildiğini hatırlamıyorum güzel yakalamışlar sorunu. Ama isterdim ki göğüsteki klima kumandalarının olduğu yere de bi eleştiri getirsin dümdüz köşeli plastik o nedir yaa

  18. Donanım eksikleri, sınıfı için küçük bagajı, gaza basıp gitmemesi (17.00 sonrası), dizel ekonomisi sunmayan dizel motoru….Hyundai’nin üvey evladı Elantra. Bu eksikleri de düşününce fiyatının da uygun olduğunu düşünmüyorum. Bunların dışında gayet iyi test olmuş. Makara ve geyik olmasa da gayet keyifle izledim.

  19. Abi dediğin gibi baştaki muhabbet çok sıkıcı. İlk girişi arkadaşlaaaaaaaaaaaaar diye yapsan daha iyi 😀 😀

  20. Bu araç i30 un kalite olarak çok gerisinde. Ne içerideki malzeme nede işçilik i30 ile kıyas kabul edecek durumda değil ben ucuzum diye bağırıyor. Muhtemelen sürüş dinamikleride i30 un gerisinde. Yeni i30 da boyle gelirse şaşırmayacağım.

    1. Aynen öyle.Benim de deneyimleme fırsatım oldu malzeme kalitesi bu araçtan beklediğimin çok çok altında.

    2. Kesinlikle öyle. i30, Hyundai ‘nin göz bebeği olarak kalacak hep. Nasıl ki bir Jetta, bir Golf kalitesine asla ulaşamıyorsa; Elantra’yı da i30 kalitesine ulaştırmayacaklar. Yalnız hâlâ bu grupta her şeyiyle (sürüş dinamikleri, malzeme ve görünüm) en olmuş olan araç Kia Cee’d. Bu araç i30’dan da iyi yol tutuyor. Çok farklı yapmışlar bu aracı.

      1. Arkadaşlar hem i30 hem Elantra 2014-2015 kasa kullanıyorum Elantranın dingil mesafesi geniş olduğu için i30 dahil bir çok araçtan daha iyi viraj ve yol kabiliyeti var. Benim aracımda gaz elektronik kick down tuşu çalışma mantığı şu şekilde gazın ilk 3-4cm lik kısmı eco modda kalması için tepkileri geciktiriyor ama o kısmı geçerseniz eco devre dışı kalıyor ve vites değiştirme oranları değişiyor.

  21. Hyundai,sen ne değişik markasın arkadaş.
    Manuel i20’nin gaz pedalına kick down tuşu koyuyor,otomatik elantra’nın gaz pedalına koymuyor.

  22. Emeğine Sağlık And Abi. Çok güzel bir test olmuş. Takipteyiz. Buarada jantların sağdaki ile soldakilerin yönleri zıt farkettin mi 🙂

    1. İki jant arasında fark yok, soldaki jantı sağa takarsanız aynı yönde olduğunu görürsünüz, kollar düz olmadığından sanırım size böyle gelmiş.

  23. İnceleme güzel olmuş, teşekkür ediyorum. Yalnız, o kadar söylememize rağmen, şu 7. viteste 2000 devirde ne hız yapıyor incelemesini göstergeye bakarak yapmaktan vazgeçmediniz, o da eleştireceğim nokta. Göstergeye baksanız benim i30’da da 7. viteste 2000 d/d’de 115 km/sa hız var, ama GPS’ten hız okununca 108 – 109 arası gidip geliyor. Artık herkesin cebinde GPS var, bu tip incelemeler GPS ile yapılmalı. Bence bu hız yeterli değil ayrıca, 300 NM torku olan bir arabanın 120 km/sa hızla (GPS) 2250 devre yakın çevirmesi anlamsız.

    1. Aracınızın hızı hatalı ölçtüğünü düşünüp GPS’in doğru ölçeceğine nasıl inanıyorsunuz? GPS sizin konumuza bakarak hız tahmininde bulunur. Bu tahmin görülen uydu sayısı arttıkça daha doğru olur, ayrıca sizin gittiğiniz eğimi hesaplamaz. Bunları dikkate alırsanız bir miktar hızınızı az göstermesi gayet normaldir. Eğer lastik ebatlarıyla oynamadıysanız göstergenizdeki yanılma payınız çok daha düşüktür bu sebeple bence GPS’e güvenmeyin.

      Hız ölçümü için özel bir cihaz kullanırsanız bu cihaz GPS yardımıyla ölçümü hız göstergesinden daha doğru yapabilir, fakat bu günlük hayatta kullandığımız navigasyon cihalarıyla doğru olmaz.

  24. ben bu arabayla passat 1.4 tsi trend + cam tavan yorumlarınızı merak ediyorum. fiyatları aynı 85 bin tl 2 araba arasında kaldım ama %80 passat düşünüyorum.

  25. Merhaba and bey testlerinizi zaman zaman izlemekteyim. yaklaşık bir ay önce aldığım ve bin km yaptığım elantra testini gördüğümde keyifle izledim. bin km sonunda izlenimlerim şu ki sınıfının en sessiz en konforlu aracı. 136 bg gibi gitmese de gayet tatminkar bir motor performansı ve kanımca DSG den daha hızlı daha pürüzsüz, konforlu çalışan bir şanzıman mevcut. Aracın genişliği eşya gözü bolluğu da artı bir özellik. 30 yaşında tek çocuklu bir aile babası olarak gayet ihtiyaçlarımi karşılamakta. 7 yıl garanti kapsamında olmasi da benim gibi vw bayilerinden her seferinde kaziklanmis hissiyatiyla ayrılan biri için cezbediciydi. Aracın yokuş yukarı geri kaydirmasi ya da devirlenip gitmemesi gibi bir sorun kendim hiç yasamadim. donanım olarak otomatik katlanan yan aynalar ve kararan iç dikiz aynası olmasını da isterdim. Ancak sizin de beğendiğiniz navigasyonlu multimedya sisteminin diğer rakiplerinde en üst donanımlarında 2000-3000 lira fiyata opsiyonel olarak satildigini da belirtmek lazım. son olarak kendi düşüncem samsung firmasının yükselişi gibi korelilerin çağımızın Teknoloji devi olduğu realitesiyle Hyundai’nin de bu hızla yükseldiğini gozlemekteyim. yakın gelecekte dünyanın otomotivde lider markası olacaklarını dusunmekteyim

  26. Bu bagaj kapağı bir önceki nesilde dışardan açılabiliyor. Bu kasada bagaj üstünde tuş olmamasının sebebi, yurt dışında yaklaşınca otomatik açılan bagaj kapağı donanımının bulunmasından kaynaklanıyor. Fakat bu donanımın olmadığı alt donanımlara (ülkemizde maalesef en üst donanım) dısardan açmak için tuş konulabilirmis.

  27. Azerbaycandan selamlar. And abi ben bu arabayi bugun test ettim. baqaj kapagi yaklasinca kendisi aciliyor. bi de surucu kapisindaki cam tek tusla hem aciliyor hem de kapaniyor. bu donanimla ilgili bi sorun galiba. neden turkiyede boyle bir ucuzluga gitmisler?!

  28. İstediği kadar donanım olsun,bagaj kapağının dışarıdan açılmaması tamamen saçmalıktır bence.

  29. Tebrik ediyorum sizi, Hyundai yetkilileri sizin sesinizi duymuş ve saydığınız bütün eksikleri elite plus olarak yeni paketle getirmiş, ne kadar etkin bir iş yaptığınız ispatınız, Hyundai de takdir etmek lazım vag grubu gibi ben ne dersem o mantığıyla hareket etmediklerinden dolayı

  30. test güzel olmuş.hyundai’nin nasıl şanzumanda nasıl böyle bir hata yapmış anlamak zor.herhalde yazılım hatası var.araç diğerlerine göre çok ağır.yakıt tüketim ve performans bu ağırlığa göre iyi gibi.ağırlığı biraz daha az olsa rakiplerinde daha iyi olabilir….

    1. Elantra 2016 elit dct aracımla 10.000 km yol yaptım fakat bikere bile yokuşta kayma vs yaşamadım. 2013 1.6 tdi highline jetta nin stoplarimi göremediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Test araçları sorunlu çıkmış sanırım üzüldüm tamamen şanssızlık.

  31. Çok güzel bir test olmuş. Elantra’nın 2011 kasası 2016 kasasından her yönüyle daha başarılı ve güzel bir görünüme sahip. Hyundai’nin Elantra’yı yeniden sil baştan yaratması gerekiyor sınıfında iddialı olabilmesi. Bu kasa ve kaliteyle Hyundai Elantra’nın şansı yok

  32. Güzel bir test olmuş bu testi daha öncede izlemiştim tüm testlerinizi izlediğim gibi ama kullandığınız bir cümle hiç hoş olmadı o yüzden üzülerek de olsa artık takibi bırakıyorum umarım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu