Haberler

Volvo FH16 750 ton yükü çekebilir mi?




İsveçli otomotiv markası Volvo, bugüne kadar ürettiği araçlarda sunduğu dayanıklılık ve sağlamlık ile ün yapmış durumda. Volvo Trucks bu dayanıklılığı test etmek adına Volvo FH16 ile 750 tonluk bir yükü taşımayı denedi.

İsveç Göteborg limanında gerçekleştirilen testte Volvo FH16’ya dünyanın en güçlü adamları arasında gösterilen Magnus Samuelsson ve kamyon alanında deneyimli gazeteci Brian Weatherley eşlik etti. İçerisinde yedek parçalar bulunan 40 konteyner, çift katlı olacak şekilde 20 adet treylere bindirildi. Planlara göre Volvo FH16, 300 metre uzunluğa sahip olan devasa yükü 100 metrelik bir menzilde taşıyacaktı.

I-Shift şanzımanlı dev kamyonun ön tekerlekleri havalı frenlerde basınç olmadığı için ilk denemede havalandı. İkinci denemede arıza ışığı yanan kamyon üzerinde yapılan testin üçüncü denemesinde nihayet saatte 0.5 km/saat hız ile 100 metrelik mesafe başarıyla aşıldı. 4 adet Boeing 747 Jumbo Jet’e eşdeğer ağırlıktaki yükü başarıyla taşıyabilen fabrika çıkışlı Volvo FH16’yı kullanan Magnus Samuelsson ise “İnsanın kendi fiziksel sınırlarına meydan okuyup, onları aşarken yaşadığı his benzersizdir. Yıllar boyu birçok zorlu mücadeleyle karşılaştım ama bu çekiş en ağırı oldu.” şeklinde konuştu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Reklam amaçlı bir prodüksyon olmasına rağmen başarılı. tüylerim ürperdi 🙂 ets 2 nin etkisi olsa gerek 😛

  2. Ets 2’de ki Volvoyla aynı ruhu taşıyorsa kesin çeker!! :)) Ürettiği araçların kalitesine hiç yorum yapmadan, markanın ne derece kaliteli olduğunu reklamlar sayesinde de öğrenebileceğimiz güzellik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu