Haberler

Fiat Chrysler 1.1 milyon otomobilini geri çağırıyor




FCA, birçok otomobil sahibinin kafa karıştırıcı vites kolu tasarımından dolayı yaşadığı sorunu çözmek için dünya genelinde 1.1 milyon adet otomobilini geri çağırıyor.

811,586 adet Amerika’da, 52,144 adet Kanada’da, 16,885 adet Meksika’da ve 248,667 adet diğer ülkelerde satılan otomobil geri çağrılacak. Karışıklık, otomobil hala çalışır haldeyken park vitesine aldığını sanarak otomobillerinden çıkan sürücülerden kaynaklanıyor. Otomobil üreticisi, artırılmış uyarılar, güncelleme ve yeni vites kolu tasarımıyla sürücülerden kaynaklanan sorunu geri çağırma ile çözmeyi düşünüyor.

Geri çağrılan otomobillerde sürücünün elektronik vitesi park konumuna alamasa bile otomobilin kaymasını engelleyecek güncellemeler yapılacak. Geri çağrılan otomobillerde ZF’in 8 ileri otomatik vites kutusu kullanılmakta.

FCA’dan yapılan açıklamada 2012-2014 üretimi Dodge Charger ve Chrysler 300 sedan ile 2014-2015 üretimi Jeep Grand Cherokee modellerinin geri çağırmadan etkileneceği belirtildi.

Düzeltmelerin ne zaman uygulanacağı konusunda herhangi bir bilgi yok. Şirket, hizmet kullanılabilir olduğu zaman otomobil sahiplerini geri çağırma için bilgilendirecek. Söz konusu sorun nedeni ile meydana gelen kazalarda 41 kişi yaralanmıştı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu