Haberler

Apple Car Almanya’da üretilebilir




Apple’ın 2020’de yollarda olacağı söylenen elektrikli sürücüsüz otomobil projesi Apple Car ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Üretimi konusunda geçtiğimiz hafta Alman otomotiv devleri BMW ve Daimler’den olumsuz yanıt aldığı açıklanan projenin bu sefer de bir başka üretici tarafından hayata geçirilebileceği söyleniyor.

Bilindiği üzere Apple’ın akıllı telefon modeli olan iPhone, Çinli Foxconn firması tarafından üretiliyor. Markanın 2020’de satışa sunulması beklenen sürücüsüz elektrikli aracı konusunda da aynı yolu izleyeceği söyleniyordu. Bir Alman gazetesinin haberine göre Apple Car, Kanada merkezli bir otomotiv firması olan Magna tarafından Almanya’da üretilecek. Hatırlanacağı üzere Magna bir dönem Opel’in çoğunluk hissesini satın alma girişiminde bulunmuş fakat daha sonra General Motors markayı satmaktan vazgeçmişti.

Yapılan gazete haberine göre Magna ve Apple, Berlin’de gizli bir AR-GE üssü kurdu ve iki taraf Apple Car’ı 2020’ye yetiştirmek için hummalı bir çalışma yapmaya başladı. Ayrıca satılacak ilk araçların perakende satışa açılmayacağı, bunun yerine filo ve kiralama şirketlerine paket halinde sunulacağı da ortaya atılan iddialar arasında. Bakalım son zamanlarda hakkında pek çok bilgi yazılıp çizilmeye başlanan ve “Project Titan” olarak adlandırılan Apple Car gerçeğe dönüşebilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bak hanım iCar 4 S aldım. Bunun motoru 200 beygir. iCar 4 olanda 160 beygir var.
    Ama Ali hayatım ben iCar 6 s istiyordum, 5,5 metre olandan 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu