Haberler

Hyundai’nin satışları 100 milyona ulaştı




Hyundai Motor Grubu, Nisan 2016 itibarıyla tüm dünyada toplam 100 milyon adetlik satışa ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu önemli satış başarısını sadece 54 yıl içerisinde gerçekleştiren Hyundai Grubu, dünyanın önde gelen birçok otomotiv markalarını da geride bırakmış oluyor.

İlk satışına 1962 yılında başlayan Hyundai, 1993 yılında 10 milyon adetlik satışa ulaşırken her geçen yıl satışlarını iki katına çıkararak oldukça önemli bir ivme yakaladı. 2008 yılında 50 milyon adetlik satış kesinleşirken daha sonra piyasaya sunulan kaliteli modellerin etkisiyle de 2014 yılında bu rakam 90 milyona ulaştı. Bu başarının üzerinden iki yıl geçmeden 100 milyon adetlik satışı garantileyen Hyundai, kaliteli ve ileri teknoloji ışığıyla üretilmiş modelleriyle marka imajını da zirveye taşımış oldu.

Hyundai tarafından 1990 yılında tanıtılarak satışa sunulan ve geçtiğimiz günlerde altıncı nesline kavuşan Elantra modeli, 26 yıllık serüveni boyunca 11 milyondan fazla satılarak markanın en fazla beğenilen modeli unvanını da elinde bulunduruyor. Hyundai’nin bir diğer popüler modeli Accent ise bugüne kadar 8 milyon adetten fazla satışa ulaştı. Üstün konforu ve geniş yapısıyla dikkatleri çeken Sonata ise 7.8 milyon adetlik bir satış başarısı gösterdi.

Güney Kore’de 1947 yılında kurulan Hyundai, ilk olarak inşaat sektöründe faaliyetlerine başladı ve daha sonraları otomobil, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik ve lojistik gibi pek çok alanda etkili oldu..Şu an bünyesinde 45 farklı şirket bulunan Hyundai, dünyanın en büyük gruplarından biri olarak hizmetlerine devam ediyor.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu