Haberler

Makyajlı Porsche 911 GT3, Nürburgring’de yakalandı




Porsche’nin makyajlı 911 GT3 prototipleri, Nürburgring’de test edilirken yakalandı.

Porsche, şaşırtmayacak şekilde 991.2 GT3 modelini eskisinden ayırt etmenin bile zor olduğu bir makyaj operasyonuna hazırlıyor. 911 model ailesinin geri kalanının makyaj operasyonunu tamamlayan Zuffenhausen’deki mühendisler, bu kez 911 GT3’ün üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Hafif kamuflajlı prototipten görebildiğimiz kadarıyla tamponlardaki hava girişleri elden geçirilirken, LED gündüz aydınlatmaları da hava girişlerinin yeni şekline uyum sağlayacak şekilde düzenlenmiş.

991.2 GT3 hakkındaki en önemli haber, çift kavramalı PDK şanzımanın yanında sunulacağı gündemde olan 6 ileri manuel şanzıman. Diğer üreticilerin git gide uzaklaştığı manuel şanzıman trendini yaşatan bir üretici görmek sevindirici. Porsche’nin 911 R’da sunduğu manuel şanzımanı 911 GT3’e de getireceği resmi olarak açıklanmamış olsa da henüz GT3 RS için bir resmi açıklama bulunmuyor.

Porsche, 718 Boxster ve Cayman modelleriyle çok sevilen boxer motorlarının yerini sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motorlara bıraksa da şirketin GT modellerinden sorumlu yöneticisi Andreas Preuninger’e göre, 911 GT3 bu trendin bir parçası olmayacak. Makyajlı modelin performans konusunda ne gibi iyileştirmeler getireceği merak edilse de henüz elimizde bu konuda bir bilgi bulumuyor. Güncel GT3’ün 3.8 litrelik, sıralı 6 silindirli, atmosferik motoruyla 475 HP güç ürettiğini hatırlatalım.

Porsche’nin 991.2 GT3’ü, 2017 yılının sonuna doğru satışa çıkaracağı söyleniyor. Bazı dedikodular ise 2017 Paris Otomobil Fuarı’nı işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu