Haberler

Volkswagen Golf R400 projesi iptal mi?




Dört silindirli 2.0 litrelik motoruyla 400 beygir üreten R400 konsepti iki yıl kadar önce Beijing otomobil fuarında tanıtılmıştı. Tanıtımın üzerinden geçen 1 yıldan sonra ise VW Ar-Ge Şefi olan Heinz-Jakob Neusser konseptin 420 hp ile hayata geçeceğini ve üretimine başlayacaklarının müjdesini verdi. Haberden hemen 1 ay sonra ise R400/R420 konsepti kamuflajlı bir şekilde objektiflere yakalanmıştı.

Kötü haberlerin devamı olarak ise emisyon skandalı öncesi Golf R’ın daha güçlü bir versiyonu üzerine haberler gelirken şirket projenin rafa kaldırıldığını açıkladı. Asıl planları ise geliştirme sürecinde maliyetleri düşürecek yenilikler ve yeni modeller dışında üretimi planlanan veya üzerinde çalışılan projeleri askıya almak. Sebep olarak dizel skandalı ile gelen ekonomik yük gösteriliyor. Golf R’ın güçlü versiyonu ve R400 gibi modeller daha az satış adetine sahip olacakları için şirket gözünde önceliklerini kaybetmiş durumdalar.

İşin ilginç tarafı ise Audi EA888 kodlu 2.0 litrelik motor üzerinde çalışmalarına devam etmekte. Audi’nin modelleri arasında bu motorla gelenleri görme ihtimalimiz devam ediyor.

Volkswagen ise 2020’den sonra Golf Mk8’i baz alacak R versiyonu için iki rota planlamakta; Mk7’de kullanılan formüle devam edilebilir veya daha dişli bir versiyon için çalışabilirler.

Az önce bahsettiğim senaryo gerçek olursa Golf R 136 kg’lık bir diyete girecek. Güncel modelin ise manuel şanzıman ile beraber 1.489 kg, DSG ile beraber 1.515 kg olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Emisyon skandalı yüzünden R400 gibi bir konseptin gerçek hayata geçememesi üzücü bir durum ama tasarımı yapılan bu motorun başka bir ateşli VW modelinde kullanılma ihtimali devam ediyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu