Haberler

Tesla sahibinin otomobili ile imtihanı




Her ne kadar teknoloji harikası ve birçoğumuz için ütopya seviyesinde olsa da Tesla otomobilleri bizim gibi mekanik severler için biraz garipsenecek türden cihazlar. Geleneksel fosil yakıtlı bir otomobilden elektrikli bir otomobile geçenler bilir; bir elektrikli otomobilin alışageldiğimiz otomobillere göre sık sık mola verip yakıt ikmali yapması yani diğer bir deyişle şarj edilmesi gerekir. Veya sürüş esnasında o alışageldiğimiz motor homurtularına veda etmemiz gerekir. Bu ve benzeri durumları komik bir dille anlatan üç arkadaşın hazırladığı videoda başta Tesla sahibinin veda ettiği egzoz sesinden, sonrasında kaputun altında motorun yerinde bulunan bagajdan ve en sonunda ise yakıt doldururken yaşadığı uzun bekleyişten bahsedilmiş.

Keyifli seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=I1IyDYkEDLo

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Battery swap ozelligi sayesinde 1dk da full sarj oluyor Tesla’lar (Amerika’da). Yani motor sesi ve motor yeri disinda aslinda baska problemleri yok Tesla sahiplerinin. Ha pardon unutmadan:
    Triger kayisi, motor yagi, transmission yagi degisimi gibi masraflardan da muaflar, eminim ki pismandirlar kendileri Tesla aldiklari icin.

    1. Normal ev tipi priz ile mi 1 dk’da doluyor? Ve tüm tesla modelleri 1 dk’da mı doluyor?

  2. adamlar çığır açacak bir teknoloji geliştirip tamamen elektrikli (yarı hybrid yarı yakıt değil) bi otomobil yapacaklar, biride çıkıp kaputun altında neden motor yok diye eleştirecek…. 🙂 karalama kampanyası olarak görürüm ben bunu sadece. (motor sesi konusunda yapay da olsa bi ses olabilirdi ama bunu eleştirmek için değil çevredeki yaya ve araçlar için söylüyorum.3.3 saniyede 0-100 ü var arabanın S P85 D)

    https://www.youtube.com/watch?v=qIkV4CiH9Nc

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu