Haberler

Akyazı’da nefesler tutuldu




Türkiye Karting Şampiyonası 2016 sezonu 2.Ayak Yarışı İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü (İKOK) tarafından 1 Mayıs 2016 tarihinde Akyazı Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti’nde düzenlendi. Yarışlarda Mini, Formula Junior, Formula Senior ve Formula Master olmak üzere toplam 17 kişi start aldı. Kayıt yaptıran 3 sporcu rahatsızlıkları nedeniyle start almadılar.

Mini kategoride Ömer Asaf ve Zekai Özen arasında çok çekişmeli geçen yarışlar sonucunda Ömer Asaf birinci, Zekai Özen ikinci ve Batı Ege Yıldırım üçüncü oldu.

Formula Junior kategoride ilk iki yarışı Mert kazanmıştı, Üçüncü yarışta İzel start sonrası liderliğe geçti yarışın sonununa çok iyi bir performans ile birinci bitirdi. İlk sezonunda yarışan Efehan yarıştan hiç kopmadı, tecrübesi arttığında zirveye ortak olacak. Günün sonunda Mert Dalkıran birinci, İzel Karasu ikinci, Efehan Kaptanoğlu üçüncü olarak kürsüdeki yerlerini aldılar.

Formula Senior ve Formula Master kategorisi birlikte start aldı. Herkesin beklediği gibi her üç yarışta da pilotlar muhteşem yarış çıkarttılar. Damalı bayrak sallanana kadar her iki kategoride heyecan en üst seviyedeydi. Formula Senior kategorisinde neredeyse tampon tampon biten yarışlar sonunda Berkay Besler birinci, Mert Dalkıran ikinci, Gün Taşdelen üçüncü, Zeynep Şen dördüncü ve Emir Kalafatoğlu da beşindi oldular.

Mehmet Çınar
Mehmet Çınar

Formula Master kategorisinde heyecan hiç bitmedi. Prokart yarışlarından tanıdığımız Burak Kocamangil’in yarış performansı göz doldurdu, yılların tecrübeli pilotu Mehmet Çınar’a iki kez birinciliği vermiş olsa da son yarışın sonunda birinci bitirdi. Gün boyu Mehmet Çınar ve Burak Kocamangil’in liderliğinde geçen yarışlarda bir başka heyecan İbrahim Erkan , Mehmet Yaman , Süleyman Kolot arasındaydı. Her üç yarışta da Mehmet Yaman ve Süleyman Kolot arasında temaslar olduğunda sıralama değişti. İtirazlar olması sebebiyle bu kategori için kesin neticeler hafta içi açıklanacak. Kesin olmayan neticelere göre gün sonu sıralaması şu şekilde oluştu.

1- Mehmet Çınar
2- Burak Kocamangil
3- Mehmet Yaman
4- Süleyman Kolot
5- İbrahim Erkan
6- Volkan Düzgün

Türkiye Karting Şampiyonası 3.ayak yarışları 29 Mayıs tarihinde Körfez Yarış pistinde yapılacak.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yahu bu kadar go kart hastayım ama Ankara da hiç bir etkinlikmiş çekişmeymiş yarışmış hiç birşey yok. Ankarada ikamet eden genç yaşlı kim varsa gelin güzel bir yarış etkinliği düzenleyelim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu