Haberler

BMW M4 CS yüzünü gösterdi




Merakla beklenen Madrid International Auto Show bugün kapılarını ziyaretçilerine açarken ilk kez gün yüzüne çıkan modeller, tüm fuarlarda olduğu gibi yine tüm ilgileri üzerinde toplamayı başarıyor.

Bu modellerden bir tanesi de BMW’den M4 CS(Competition Sport)… M4 Coupe ve M4 GTS arasına konumlandırdığı modelini dünya genelinde toplamda 700 adetle sınırlı olarak üreteceğini belirten BMW, İspanya için 60 adetle sınırlı olacak M4 CS için 132,900€ gibi hayli yüksek bir fiyat etiketi belirlemiş.

İspanya’da 92,099€’ya satılan M4’ten yaklaşık 40.000€ daha pahalı olan M4 CS’in ilk etapta bu paranın hakkını verip veremeyeceği soruları akıllara gelmiyor değil. Peki, M4 CS bu bedelin karşılığında ne vaat ediyor?

Kardeşlerinde de kullanılan M TwinPower 3.0 lt turbo altı silindirli motora sahip olan M4 CS, 450 BG gücüyle M4’ten sadece 19 BG daha güçlü. Ürettiği gücü yedi ileri çift kavramalı şanzımanla yere aktaracak olan otomobil, karbon seramik frenlerle donatılırken bu seçenek sayesinde M4 Coupe’ye nazaran 13.5 kg’lık bir tasarruf elde etmiş.

GTS’te de kullanılan 20 inç’lik jantlarıyla göz dolduran otomobilde “Adaptif M Şasi” ve diferansiyeli kullanan BMW, karbon fiber; ön lip, marşpiyeller, arka difüzör, dikiz aynaları ve arka kanat sayesinde M4 CS’i Coupe kardeşinden bir adım ileriye taşımış.

GTS’te kullanılmayan arka koltuklara da sahip olan M4 CS, bu sayede gündelik hayata daha uygun hale gelirken iç mekanda kullanılan karbon fiber detaylar yine sportiflik algısını arttırmış.

Head-up display, yüksek performans müzik sistemi gibi pek çok isteğe bağlı donanım sunan M4 CS için ilk siparişleri almaya başlayan BMW İspanya, Dünya genelinde M4 CS’in ilk tadına bakacak İspanyol müşterilerine kısa bir süre zarfında otomobilleri teslim edeceğini belirtiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu