Haberler

Mücadele tavan yapacak




Her yıl düzenlenen NASCAR All-Star’ın formatı değişti. Yeni format, lastiğin önemini gözler önüne serecek.

Yeni formatın detayları ise şöyle:

1.Segment: Yarışçılar, 50 tur atacaklar ve ardından sallanan yeşil bayrak ile zorunlu olarak pit alanına girecekler.

1.Ara: İlk ara 3-5 dk olacak. Yarışçılar, kendilerine verilen bu süre zarfında zorunlu olarak en az 2 lastik değiştirecekler.

2.Segment: Yarışçılar, 50 tur daha atacaklar ve ardından sallanan yeşil bayrak ile pit alanına doğru yönelecekler.

2.Ara: Formatın en enteresan bölümü ikinci arada yaşanacak çünkü pit alanına sadece ilk 11’deki yarışçılar girebilecekler. Geri kalan 9 yarışçı ise eski lastikler ile yarışa devam edecek.

3.Segment: Üçüncü segment 13 turdan oluşacak ve bu segmenti en önde bitiren yarışçı, 1 milyon dolarlık büyük ödülü kazanacak.

Charlotte Motor Speedway Başkanı ve Genel Müdürü Marcus Smith’in açıklamaları ise şöyle:

”NASCAR severlere, şimdiye kadarki en iyi yarışı izletmek için NASCAR ve birkaç yarışçıyla görüştük. Onların geri dönüşleri ile bu formata karar verdik. Yeni format ile lastiği yıpranmış yarışçılar, üst sıralarda kalmak için büyük bir savaş verecekler. Pit stoptan çıkan yarışçılar ise kendilerini üst sıralara taşımak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Büyük mücadelenin sonunda ise 1 milyon dolarlık ödül, hak edenin olacak.”

 

 

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu