Haberler

Renault, F1 için ağır ağır gelmekten yana




 

Fransız üretici Renault, geçtiğimiz yıl Lotus’u satın almasından sonra başarı için 3 yıllık bir plan yapmış olsa da seneye kuralların değişecek olmasıyla beraber artık daha ağırdan almaktan, her şeye baştan başlamaktan yana.

Renault yarış direktörü Fred Vasseur; “Önümüzdeki yıl, kurallar değişecek olsa da başarı pek mümkün gözükmüyor. Ayrıca bu biraz da plan meselesi. Öncelikle F1’de boy gösterebilmek için bir takımımızın olması gerekiyor. Bir şeylerin oturması ve bu iş için birilerini yetiştirmek ise en az 18 ayımızı alır. Bu da en az iki yıl otomobil üzerinde çalışmamız gerektiği anlamına geliyor. Durumlar böyleyken, muhtemelen büyük takımlar yeni düzenlemeler için bizden katbekat fazla hazırlık yapmışlardır. Maalesef şu an için şansımız yok.” diye ifade etti.

Halihazırda Uygulanacak Plan

Vasseur’a göre takım, yapmayı planladıkları değişiklikleri kısa vadede yapılacak işlerden ziyade, uzun vadede yatırımlar için düşünmekte. Ayrıca Vasseur şöyle belirtiyor:

“Renault’un takımı aldığı zamanla önceki hali arasındaki farkı soracak olursanız, öncelikli işimiz ekibi tanımak oldu. Bu yüzden pek bir değişiklik olduğunu söyleyemeyiz.”

“İlk dört ay için planlarımızı yaptık ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Haftaya büyük bir adım atamayacak olsak dahi bu sorun değil çünkü bu uzun dönemlik bir proje.”

Sürücü Planı

Vasseur’un bahsetmiş olduğu uzun dönem planda, geleceğin yıldızlarını seçmek ve onlarla gerçek anlamda bir takım olma isteği de son derece hakim. Buna istinaden Vasseur şunları söylüyor :

“Dürüst olmak gerekirse bizim için görünen en mantıklı şey 2020 ve 2021 yıllarının şampiyonlarını yetiştirmek ve onlar ile işbirliği yapmaktır.”

“Eğer geçmişe bakarsanız, Red Bull’un Sebastian Vettel ve Renault’un Fernando Alonso ile yaptıkları bunun en güzel örnekleridir.”

“Eğer başarı kazanmak istiyorsanız işbirliği yapmalısınız. Bizim de önümüzdeki iki yıl için yapacağımız tek şey bu olacak.”

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu