FeaturedHaberler

Hamilton ve Rosberg’in kaza hakkındaki yorumları




Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’in İspanya Grand Prix’sinde ilk turda kaza yapmasından sonra, Mercedes takımı 2011 Avustralya Grand Prix’sinden beri ilk defa bir yarışı tamamlayamadı.

Yarış hakemleri yarıştan sonra bu teması inceledi ve herhangi bir ceza kararı vermedi. Aynı şekilde takım patronu Toto Wolff’da bir pilota yüklenmenin doğru olmayacağını söyledi.

Yarış hakemleriyle gerçekleşen görüşmelerden sonra iki pilotun yaşanılan kazayla ilgili yorumlarını sizlere sunuyoruz.

Hamilton: Boşluğa doğru hamle yaptım

“Öncelikle takımdan özür diliyorum. Kazadan sonra durduğumda takımın bana bir fırsat yakalamam için sıkı çalışarak verdikleri şeyleri düşündüm.”

“Onlar bunu hak etmedi. Takımım için yarışıyorum ve herkes için acı verici bir deneyimdi. Ancak biz bir takımız ve daha güçlü geri döneceğiz.”

Hamilton kazayı kendi görüş açısından anlattı.

“İyi bir start almıştım ancak ilk virajda geriye düştüm. Üçüncü virajın çıkışında ise Nico’dan daha hızlıydım.”

“Rosberg yanlış motor modundaydı ve yavaşladığı için ona hızlı bir şekilde yaklaştım. Sağ taraftan veya sol taraftan geçiş yapacaktım.”

“Geçiş yaparken her zaman iç çizgiyi seçersiniz ve orada çok fazla boşluk olduğu için oraya girdim. Ön kanadımın bir parçası ve lastiğim beyaz çizgiye kadar gelmişti.”

“Çimin üzerine çıktıktan sonra elimden geleni yaptım ancak her şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşti.”

Rosberg: Orada boşluk olmadığını anlamalıydı

“Harika bir start almıştım. İlk virajda liderliği aldıktan sonra yarışı kazanacağımdan emindim.”

“Sonra üçüncü virajın çıkışına geldiğimde motor gücüm azaldı çünkü yanlış motor moduna geçmiştim. Lewis’in bir anda beni yakaladığını görünce anladım.”

“Olabildiğince kapıyı kapatmaya çalıştım. İç çizgiye temiz bir manevra ile geçtim ve Lewis’in o noktadan sonra orada boşluk olmayacağını anlaması gerekliydi. Orayı zorlamasına oldukça şaşırdım ve sonra kaza oldu.”

Video görüntülerine ulaşmak için buraya tıklayın.

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu