Haberler

Logan MCV 3 yıldızda kaldı




Renault’un düşük maliyetli, makul fiyatlı aile otomobili Logan MCV, çarpışma testine 1.5 dci motorlu versiyonu ile katıldı. Başlangıç fiyatı Romanya’da 7,990€ ve İngiltere’de ise 6,995£ olan araç güvenlik anlamında ise pek de makul değil.

Test aracında önde iki ve yanlarda iki olmak üzere tooplam 4 hava yastığı ve standart olarak sunulan ABS ve ESC sistemleri bulunuyor.

Çarpışma testleri sırasında yetişkin koruma alanında Dacia MCV %57 başarı sağladı. Bu düşük oranın nedeni aracın çok fazla hasara uğraması ve  araçta aktif gergili emniyet kemerinin yer almaması.

Dacia Logan küçük yaştaki yolcular için ise %75 koruma ile takdire şayan bir skor elde etti. Güvenlik ekipmanları kategorisinde ise araç %38’de kaldı. Bu skoru ise araçta bulunan, öndeki yolcular için emniyet kemeri ikazı ve ESP sistemleri sayesinde almayı başardı.

Aracın yaya güvenliği anlamında bacak bölgesi için çoğunlukla iyi / yeterli koruma sağlasa da aracın kaputunun kenarının karın bölgesine ağır hasar verdiği tesbit edildi ve bu kategoride puan alamadı.

Sonuç olarak bu makul fiyatlı bir otomobil ve Logan MCV’nin muhtemel müşteri ve sahipleri aracın 3 yıldızda kalmasına şaşırmamış olmalı.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. bu renonun türkiyeye girişi yasaklansın abi insan hayatına kasıtları var çok param olacak ismi lazım degili komple alacam tek tek bütün fabrikalarını ürettigin araçları yakacan ogggh keyfe bak

      1. bilgin için teşekkür ederim ama ben renoya karşı önyargılıyım kusura bakma amblemi görünce kırmızı görmüş boga gibi oluyorum
        bana bütün isveç bilim adamları araştırma yapıp dünyanın en iyi arabası reno deseler bilim adamlarını yakarım o derece 😀

  2. Türkiye’de tutulan çoğu ucuz araç gibi ya da özellikle filoda kullanılan ucuz araçlar gibi bu da felaket.Lineaların,Symbollerin test katılımı bile yok.
    Hiç değilse Logan ve 301 teste girmiş diyebiliyorum insanı bu hale getiriyorlar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu