FeaturedHaberler

BMW’den altı silindirli dizel devrimi!




Avrupa’da temmuz ayında sahipleriyle buluşacak olan yeni 750d xDrive ve 750Ld xDrive modellerinin en çarpıcı özelliği, dünyanın en güçlü altı silindirli dizel motoruna sahip olması. 3 litrelik çift turbolu dizel ünitenin ürettiği güç 400 beygir ve maksimum torku ise 760 Nm. Bu canavardaki gücü kontrol etmek için ise BMW tercihini 8 ileri Steptronic şanzımandan yana kullanmış.

Bildiğiniz gibi xDrive modeller dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve 750d xDrive cüssesini göz önüne aldığınızda mükemmel denilebilecek bir 0-100 km/s değeri sunuyor, bu değer 4.5 saniyenin biraz üzerinde. 750d xDrive sadece 4.6 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyorken uzun (750Ld xDrive) modeli 4.7 saniyede bu hıza ulaşıyor.

BMW mühendislerinin bir diğer başarısı ise CO2 emisyonunu %11 oranında düşürebilmiş olmaları. Bu da kilometre başına yaklaşık 149 gram CO2 demek.

BMW ayrıca daha güçlü motorlar üretmenin çok kademeli turbo teknolojisinden geçtiğine inanıyor ve önümüzdeki günlerde 4 ve daha fazla kademeli turboşarj ünitelerini çok daha sık görebileceğimizin sinyallerini veriyor.

Bakalım rakipleri BMW’nin bu adımlarına yeterli karşılığı verebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz…

Keyifli ve güvenli sürüşler!

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. mercedes-benz dizel v6 üretiyor. e serisinde ve s serisinde opsiyon olarak sunuluyor.

    1. Haberde dizel v6 üretmekten bahsedilmiyor dikkatli okursanız, en güçlü 6 silindirli dizeli üretmekten bahsediliyor. Ayrıca haberde ilk altı silindirli dizeli BMW üretmiştir diye bir şey yazmıyor.

  2. Güzel haberler ama bizim gibi ülkeleri pek ilgilendirmiyor açıkçası. Bizi ilgilendiren asıl mevzu 1.6 dizel BMW 3 serisi hayalimiz gerçek olacak mı olmayacak mı ? Opel 1.6 dizelden çift turbo ile 160 hp beygir alabiliyorsa BMW gibi bir firma da güzel değerler elde edebilir. Bakalım hayal gerçek olacak mı…

  3. Serdar aga bundan alacaktı ama vazgeçti yanlış bilmiyorsam da test için verecek galiba bmw

  4. Yeni BMW dizel motorlar 4 turbolu haliyle bu güçte gayet normal.. (yazıda yanlış olmuş düzeltme yapalım yanlış anlaşılmasın , bu motor çift turbo değil , dört turbolu)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu