Testler

Concorde: BMW 730Li




  • Motor1998 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 258 hp @ 5000-6500 d/d
  • Tork: 400 Nm @ 1550-4400 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 6,3 sn
  • Son hız: 250 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 12 litre/100 km
  • Ağırlık: 1795 kg
  • Fiyat: 770.000 TL

Motor
Teknoloji
Şasi

– Konfor

Ömer Öziskender’in gözüyle:

F segmentinde pek çok modeli sürmüş olan Ömer “Lacivert”in görüşleri.

Yeni BMW 7 Serisi ile birlikteliğimiz İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde başladı… Ama böyle bir otomobil kullanırken trafiği pek önemsediğinizi söyleyemem 🙂 Hele arkada oturuyorsanız.

O bence takım elbisesini giymiş modern bir centilmen. Aynı zamanda direksiyon başına geçtiğinizde babanızın arabasını almış olduğunuz izlenimini en az veren otomobil olduğunu düşünüyorum F Segmenti ihtiyaçları gereği şoför olmadan kullanıma, genç ve dinamik görüntüsüyle en müsait olanı.

İlk buluştuğunuz andan itibaren kalite olgusu ve iç ambiyansı, otomobilin içinden çıkmamak için eve dönüş yolunuzu bile uzatmanıza sebep olabilecek nitelikte.

Bununla birlikte tecrübe ettiğim araç 2 litre hacminde ve 4 silindirli bir motora sahip. Bu sebeptendir ki ilk akla gelen, boyu ve ağırlığı dikkate alındığında size performans olarak gereğini yapamayacakmış izlenimi vermesi. Fakat araç günlük kullanımda ve uzun yolda yeterli hızlanmayı sağlıyor ve bunu fazlasıyla iyi yapıyor. Gaz tepkisi de gayet iyi; benim fark ettiğim çok kısa gecikmeler oldu ama bu kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Yol tutuşu ve yolu takip kabiliyeti çok başarılı. Bununla birlikte sürüş asistanları, şerit takip sistemi, park yardımcıları, uzay çağından ışınlanmış anahtarı ve aracı 360 derece istediğiniz açıdan görmenizi sağlayan kamera sistemi kusursuz çalışmakta.

Bir önceki nesli ile karşılaştırdığımda, aracın konfor olarak üzerine çok bir şey koymaması oldu benim eleştirim. Tabii ki bu segmentte bir aracın konforunu tartışmak yersiz fakat kendi selefi ve rakipleri arasında karşılaştırma sonucu varmış olduğum izlenim, pek bir gelişme göremedim.

Teknolojik olarak çıtayı çok yukarı taşıyan 7 serisi konfor olarak daha iyiyi aramanıza neden oluyor. Araç ilk andan itibaren beklentilerinizi o kadar yukarı taşıyor ki, hep daha iyisini istiyorsunuz.

Arka taraf ise koltuk fonksiyonları, eğlence birimleri ve aydınlatma ambiyansları ile çok eğlenceli ve rakiplerinin ilerisinde gibi görünüyor. Otomobili arkadaki tablet panelinden tamamen kişiselleştirebilmek çok keyifli.

Gelelim en büyük rakibine: Mercedes S serisine. Bu sınıfta bir araç almayı ve tamamen arkada oturmayı düşünüyorsanız, arka kısım 7 serisinde ne kadar eğlenceli ve rahat olursa olsun S’in konforu arka tarafta ve hatta genel olarak 7 serisinden iyi durumda.

Sadece makam aracı olarak kullanacak olsam ben Mercedes alırdm. Fakat otomobil kullanmayı bu kadar severken ve daha 30’lu yaşların basında olmam sebebiyle, hatta ve hatta koyu bir Mercedes kullanıcısı ve fanı olarak kesinlikle tercihimi 7 serisinden yana kullanırdım.

İlk deneyim ve paylaşımımda değinmediğim veya es geçtiğim konular için kusura bakmayın. Farklı otomobil tecrübelerini tekrar sizlerle paylaşmak dileğiyle, tüm takipçilere sevgi ve saygılarımla.

Güzel günler sizin olsun. Takibe devam…

Ömer ÖZİSKENDER

 Foto galeri için tıklayın! 

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

91 Yorum

  1. Bu Runflat bütün markaları bozdu. Ya runflat teknolojisi büyük bir gelişme kaydedecek yada markalar bu konforsuzluktan bikip terk edecek gibi görünüyor

  2. abi testte konforu çok iyi demişsiniz ama konfor hanesi eksi 🙂
    770bin lira da iyi para be : D

  3. Astra, Talisman, E Serisi, 7 serisi. Hepsinin konforu düşük puanlı. Ne konformuş arkadaş.

  4. Ellerinize sağlık akıcı ve güzel bir test olmuş 14 dk nın nasıl geçtiğini anlamadım ama en az 30-40 dk lık bir video beklerdim. (m5 in testi bile 1 saatten uzundu) Bu arada Doğan bey hitabetiniz güçlüymüş 🙂

  5. Her yönden kusursuz bir araba bekliyordum ancak konfordan açık vermesi kötü olmuş. S serisinin neden çok sattığının bir göstergesi.

  6. Otopark’ın kırmızı Audi A3 testindeki gibi: Otopark kalitenin iyice b*kunu çıkardı.

  7. Instagramda 730 testi yayında diye görünce bi ter bastı, titredim helal olsun size hemen izliyorum.

  8. S60 gibi ayrintinin dimina koysaydiniz efsane olurdu ama şimdilik bu bile fazla geldi otopark takipcisi olarak yogunluktan dolayi sanirim

  9. 7 serisine konfora 3 yıldız vermek nedir ya konfor çok iyi falan dedi Doğan abi anlamadım gitti

  10. Güzel test olmuş tşk. Aracı bende test ettim iç işçiliği gerçekden mükemmel ama fazla büyük.
    Geçen gün Bentley’de Continental baktım, ben böyle bir lüks böyle bir ihtişam görmedim, böyle bir fiyatda duymadım:)) kataloğu bile farklı işyerinde masama koydum arada bakıyorum

    1. ankarada noyan diye bi abimiz var o da test etmişti sanırım ama o 7.40 diye hatırlıyorum emin değilim

  11. O torpido ne öyle Allah aşkına? Oturduğu yerdeki boşluklara bakın. 770 bin lira vereceğim ve o torpido gözümün önünde olacak. Geçin o işi. 7 serisi için işçiliği göze batıyor.

    Elinize sağlık ama test son derece yetersiz olmuş. O güzel bu güzel güzel güzel test bitti. Kötü olan hiçbir şeyden bahsedilmemiş. Firmalar araba vermeye devam etsin diye test adı altında advertorial izleyeceksek samimiyeti sorgulamak gerekir. Puanlamayı And Mehmet Çetin yapmasa herhalde arabayı mükemmel zannedecektik. E testinin altına yazmadım şimdi yazmak istiyorum. Doğan reis iyisin hoşsun da neden bu kadar bir şeyi anlatmaktan uzaksın? And videoda malzemeleri anlatıyor alttan alttan çok uzattın çok ayrıntıya girdin diyorsun. Yahu bırak da adam anlatsın. Takipçiler olarak biz istiyoruz uzun uzun anlatmasını. Senelerdir diyoruz; testler ayrıntılı ve uzun olsun. Bizler izlemeyi seviyoruz. Ayrıntıyı da seviyoruz. Sanırım yapı olarak özet geçmeyi seviyorsun. Lütfen biraz daha gayret.

    Madem alan kişi hafta içi şöförle kullanıp hafta sonu direksiyonuna geçecek neden sürüş dinamiklerinden ayrıntılı bahsedilmedi? Direksiyon özellikle. Yavaşken yumuşakta mesela Sport Plus moduna aldığımızda ne kadar ağırlaşıyor? Limitte hafifleme durumu devam ediyor mu? Direksiyon arabanın konumunu anlatabiliyor mu?

    Sesli komut sistemi denenmedi. Araçta internete girmek istediğimizde telefonla mı bağlıyoruz yoksa 3G/4G şebeke imkanı var mı? Sonuçta her yere ekran koymuşlar. Yeri gelecek arkada oturan önündeki ekrandan veya tabletten haber okumak isteyecek. Ön koltuk altındaki gözün varlığı/yokluğu belli değil. Far altındaki gözün durumundan bahsedilmedi. Sanırım gözlüklük de yok. Çift cam opsiyonu test aracında var mıydı? İntegral aktif direksiyon var mıydı? Farlar nasıldı? Arka koltuk eğlence sisteminde tam olarak neler var? Menüleri nasıl? Mesela arkada oturuyoruz açtık navigasyonu işaretledik gideceğimiz yeri şoförümüzün önündeki göstergede yol tarifi açılıyor mu?

    Koltukların derisi nasıldı? Koltuk ısıtma var tamam peki koltuk soğutma nasıl çalışıyordu? Orta konsoldaki göz soğutmalı mıydı? Arkadaki yolcular için soğutmalı göz imkanı var mı? Bagaja doğru açılan gözden bagaja ulaşmak mümkün mü? Torpidonun içi nasıl, herhangi bir kontrol ünitesi vb. şeyler içeriyor mu? Ekranlı kumanda belliki şarja ihtiyaç duyacak. Nasıl şarj ediliyor? Arkada oturanlar için telefonları kablosuz şarj etmek mümkün mü? Bu arabada arka önden daha önemli. Öne koyup arkaya koymadılarsa bu bir eksidir.

    Gibi gibi. 7 serisinde anlatacak o kadar çok şey var ki soruların sonu gelmeyecek diye kısa kesiyorum. Ek olarak test neden tek kişi çekildi? Borusanın bizimkilerle limoni olan durumu devam mı ediyor? Hala işi uzatıyorlarsa haberimiz olsun. Yarın bir gün kimin müşterisi olacağımızı iyi bilelim.

    Umarım kalp kırmamışımdır. Yapıcı olması dileğiyle.

    Sevgiler

  12. Bu video daha çok ilk sürüş tadında olmuş. Kısaydı, olumsuz yönlerden özellikle “gömdüğünüz” konfor detaylarından bahsedilmemiş, yazıdaki run flat detayına girilmemiş. Yalnız test aracını epey bi haşat etmiştler o başlıklar buruş buruş, torpido sarkmış yani..

    1. torpidoyu sanırım çok doldurmuşlar. benim arabada da oluyor çok doldurunca. bir yerden de tutuyorsa koca kapağı sarkma olması normal. Ama benim araba bunun 1/10’u fiyatında:) Böyle bir arabada olması normal mi? tabi ki değil:)

  13. Süspansiyonlar çok iyi, rüzgar sesi yok, motor sesi yok, koltuklar zaten rahat ee bir tek biraz lastik sesi geliyor diye konforsuz mu oldu 7 serisi?

  14. Doğan Bey az da olsa yol sesi alıyor demişsiniz. 5.20 i’nin m donanımlı olmayanlarında bile yol sesi yok. Acaba lastikler mi dandikti?

  15. Anlamadığım konfora düşük puan vermişsiniz ama adam neredeyse nirvanaya çıkaracak. Hata olmasın?

  16. Böyle bir arabaya 14 dakika çok yetersiz olmuş şu ana kadar yaptığınız testler içinde en uzun süreyi hakeden araba bence.Anlatılmamış çok yerler var yol tutuş , limitteki hissiyatı , bagaj , farlar vs.Ayrıca test yazısı ve video çelişkili olmuş gibi videoda konfor övülürken yazı da – olarak verilmiş

  17. Doğan Abi XE testinde videolu testte acemi olduğunu. And’ın yanında gelişeceğini söylemişti. Bence geliştiğini düşünüp böyle bir test yaptınız ama denemek için daha mantıklı araçlar olabilirdi elinize böyle güzel bir araç gelmişken böyle bir test olmadı keşke yanda and veya sinan reyiz olsaydı. Doğan Abi’yi çok seviyoruz ama tek başına değil.

  18. Şunu twitter’da paylaşmak çok mu zor ya konu kapanıyor bizim yeni haberimiz oluyor. Buradan twitter’dan sorumlu arkadaşa sesleniyorum “Çok yanlış yapıyorsun”.

  19. Önceki yorumu yazarken aklıma gelmemişti. Aklıma epey takılan bir konu.

    E testinde iç mekan dan diğer kriterlere geçerken TopGear’da And’ın ayrıntılı yazısını bulabilirsiniz minvalinde bir söylem geçti. Bunun anlamı “Testlerde özete yer veriyoruz, ayrıntılı bilgi için dergi alın.” demek değil dimi? Yukarıdaki testi izledikten sonra iyiden iyiye rahatsız olmaya başladım. Eğer “Testlerde her şeyi anlatırsak dergiyi kimse almaz” tarzında bir düşünceniz varsa kesinlikle ama kesinlikle yanılıyorsunuz. Bu davranış Otopark takipçisine dergi aldırmaz, dergiden soğutur.

    Özellikle And Mehmet Çetin’den bir otomobilin tüm ayrıntısını hem videoda dinlerim hem de gider yazısını sanki videoyu hiç izlememiş gibi okurum. İkisinde de aynı şeyi anlatması, ikisinden de ayrı keyif almayacağım anlamına gelmiyor. Biri video, diğeri yazı. Yazıda başka bir tat var, videoda başka. Ek olarak Sinan Koç’un videodaki yeri bütün takipçiler için ayrı. Video burası için her şey.

    Biri diğerinin yerine asla geçmemeli, görev paylaşımı yapılmamalı. Testler bence dahada uzamalı, ayrıntı dahada artmalı. Sonuçta artık işinizi yapıyorsunuz. Otopark üzerine para vererek yaşattığınız bir oluşumken bugün ekmek kapınız oldu. İnşallah kazancınız dahada artar. Yüzleriniz güler. Demek istediğim o zaman bile epey ayrıntılı ve uzun testler izliyorduk. Şimdi de öyle olmalı.

    Özetle dergi buranın içeriğine etki etmesin. Ayrıntılı testler devam etsin. Takipçinin doyması gibi bir şey burada geçerli değil. Takipçi doymuyor. Doymaz da. Çünkü takipçi samimiyete geliyor. Takipçi dürüstlüğe geliyor, güleryüze geliyor.

    Dergiyi sabırsızlıkla bekliyoruz, testlerin de eski kalitesine döneceğine inanıyoruz.

    Tekrardan sevgilerle

    1. Bence testlerdeki kalite teknik olarak oldukça arttı doğan kabak da otopark ın bir parçası ve ilk tek başına test sınavında samimiyet ve sempatiklik kriterlerini yerine getirmiş. Nesnellik konusunda ise otomobil gazeteciliğinden gelen alışkanlıkları ve bu işin raconu gereği olması gereken olmuş buna da farklı bakış açısı deyip biran sabretmeliyiz. Dergi konusunda takipçiler olarak biraz daha sahiplenici olmalıyız olgunlaşma döneminde otoparkın gidişatına agresif tepkiler vermemek lazım diye düşünüyorum dergi otoparkın gelişimine çok katkıda bulunacak bu alışmakta zorlandigimiz dönemin sonu özledigimiz günlerin başlangıcı olacaktır. Unutmayalım bu insanlar şimdiye kadar bizden bişey almadan karşılıksız her istediğimizi yaptılar. Şimdi sıra bizde tek vermemiz gereken sabır ve destek.

  20. Bence bu araç Top Gear için gelmiş ve video çekecek zamanları kalmamış. Bu yüzden böyle araya sıkıştırma bir video olmuş.

  21. Bence Doğan Bey’e haksızlık yapmayalım. Videolu testte profesyonelleşme bu konuda tecrübe ilerledikçe olur. otopark’ın ilk testlerini hatırlayın 7-8 dakikalık. Tek talihsizlik testin böyle harika bir araca denk gelmesi oldu. Doğan Bey bağlantıları sayesinde harika araçlar sağlama kapasitesine sahip. yapacakları harika işleri düşündükçe bu testin kısalığı çok da sorun değil bence.

  22. Ömer Öziskenderin kaleminden test okumak çok keyifli oldu selam ve saygılar iyi ki varsın

  23. Video çok güzeldi ama keşke kısa olmasaydı sürüş dinamikleri felan bahsedilmedi biraz aceleye gelmiş gibi.ömer abinin yazısıda çok iyi olmuş sanki biraz video ile çelişiyor gibi.aslında doğan abiyle ömer abi bu testi çekse efsane olurdu.2 3 sene önce 2 3 hafta test bekliyorduk nerden nereye hakikaten.merakla bekliyoruz dergiyi.sinan abi tek tek sayacam demişti 🙂 söz alır almaz fotoğrafı maille atacağım 🙂

  24. Bence testlerdeki kalite teknik olarak oldukça arttı doğan kabak da otopark ın bir parçası ve ilk tek başına test sınavında samimiyet ve sempatiklik kriterlerini yerine getirmiş. Nesnellik konusunda ise otomobil gazeteciliğinden gelen alışkanlıkları ve bu işin raconu gereği olması gereken olmuş buna da farklı bakış açısı deyip biran sabretmeliyiz. Dergi konusunda takipçiler olarak biraz daha sahiplenici olmalıyız olgunlaşma döneminde otoparkın gidişatına agresif tepkiler vermemek lazım diye düşünüyorum dergi otoparkın gelişimine çok katkıda bulunacak bu alışmakta zorlandigimiz dönemin sonu özledigimiz günlerin başlangıcı olacaktır. Unutmayalım bu insanlar şimdiye kadar bizden bişey almadan karşılıksız her istediğimizi yaptılar. Şimdi sıra bizde tek vermemiz gereken sabır ve destek

  25. Ömer öziskenderin yazısı güzel olmuş umarım devamı gelir, mercedes s serisi ile bir test çekseniz fena olmaz karşılaştırma testi gibi

  26. Bence herkesin de ortak bir kanıya vardığı “testin yetersizliği” veya “sürenin doyurucu olmaması” gibi bir konuda sizlerden bu testin daha geniş kapsamlı yeni bir videosunu istememiz anlayış göstereceğiniz üzere doğaldır. Doğan bey, And bey ve mümkünse hazır BMW varken Sinan reyizle daha detaylı, daha “doyurucu” bir video istiyoruz.
    Dipnot: İnceleme yazısı çok güzel olmuş ancak puanlamayı videoda bulunan kişi veya kişiler yaparsa çok daha doğru olur. Umarım kimsenin kalbini kırmadan durumu anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler

    1. dizel alırsan ve motor hacmi 2000 den 3000e çıkarsa ötv %90 dan % 145’e çıkar otomatikman 200 kağıt artar. yani o opsiyon değil, devlet tarafından sokulan kazık demek 🙂

  27. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi son derece yoğun bir dönemden geçiyoruz.

    Bir yandan TopGear’ı dopdolu bir içerikle 1 Haziran’a yetiştirmeye çalıştığımız günlerde Doğan bu otomobilin testini sabah 5’te çekip 9’da İstanbul Park’taki çekimlere katıldı.

    Biz o esnada Sinan ile pistte dört arabanın çekimini yapıyorduk. Evvelsi gün ben şehir dışındaydım, Sinan ise diğer bir organizasyonda. Ben 7’nin geldiği ilk günün gecesi ve ertesi sabah hava alanına gitmeden önce sürdüm, Ömer de ertesi gün.

    Yani bu teste katılmamız mümkün değildi; kaldı ki OTOPARK’ta böyle bir kaidemiz de yok. Elbette hepimiz her testte sizlere birlikte hitap etmek isteriz ancak böylesine bir programda takdir edersiniz ki bu mümkün değil.

    Bu tempo içerisinde Doğan otomobili farklı yol koşullarında sınayacak vakti bulamamış, bu da puanlamanın konfor hanesinde bir çelişkiye sebep oldu. Fikir ayrılığı elbette olacaktır, olmalıdır da ama burada bir tezat söz konusu. Gelecek testlerde çekim öncesi yapacağımız fikir teatileriyle bu tür durumların önüne geçeceğiz.

    Tek başına çektiği ilk test videosu için Doğan’ı son derece başarılı buldum ve kısa zamanda çok daha iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Tüm yorumları değerlendiriyor, önemsiyor ve hepimizin bildiği gibi bu iş için müthiş bir altyapıya sahip.

    Arkadaşlar,

    Kamera karşısına kim geçerse geçsin, OTOPARK ailesi olarak yapıcı yorumlarımızla onu desteklemeliyiz. Çünkü hiçbirimiz bu işi sefasını sürmek yahut egosunu tatmin etmek için yapmıyor; hepimizin ortak amacı otomobilleri size en tarafsız, kapsamlı ve samimi biçimde aktarmak.

    Gelişimimize katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler.

      1. Valla önümüzdeki günlerde çok çılgın şeyler bekliyor bizi herhalde hayırlısı 🙂

    1. Dogan kabak ceo olsam alirdim diyo ama tir soforu olmaniz yeterli tabi Türkiye de yaşamiyorsaniz

  28. babasından kaçırdığı arabayla test yapan ergenlerin videosunu inceleme diye yayınlayan otoparktan nerelere.. o videolardan sonra ve özellikle buğra apaçisinin seviyesizlikten geçilmeyen videolarından sonra otoparkı her yerde takip etmeyi bırakmış siteye girmez olmuştum anlaşılan birileri hedef kitlesini “sinan abiğğ yanla abiğğ” den gerçek otomobil alabilecek insanların olduğu seviyeye getirmeye karar vermiş tebrikler doğru karar..

  29. Test videosu ile test yazısının aynı kalemden olması daha iyi olurdu ama yine de insan böyle testler gördükçe Otopark.com’dan beklentisi artıyor, inşallah aynı tempoyla devam eder. Teşekkür ederiz

  30. Doğan Bey’in ilk solo testi ve ben izlerken son derece keyif aldım. Kendi abim aracı test edip bana anlatsa muhtemelen de bu testte hissettiğim samimiyeti hissedemezdim son derece başarılı bir iş çıkarmışsınız Doğan Bey sizi tebrik etmek isterim. Takipçi dostlar biraz yetersiz bulmuş ama bu aracın testinde de çakal araçları test ettikleri gibi bir test yapmalarını beklemek son derece saçma olur bana göre. Aracın hakkına göre bir test olmuş. Bence bu araca yapılabilecek tek eleştri 7 serisine 2 litre 4 silindir bir motor konulması olmuş. Aracın forsuna göre minimum 4 litre V8 ya da V6 falan kullanılmalıydı. Değerleri iyi motorun fakat psikolojik olarak tatmin etmiyor.

  31. Videonun başında bu arabanın arka tarafını fotoğraflayıp geçmezler inşallah dedim. Doğan Bey’de beni duymuş olacak ki arka tarafı videoyla destekleyerek anlattı, çokta iyi yaptı. Video süresinin kısa olmasından dolayı araba hakkında fazla bir bilgi edinemedik ama olsun. Tek başına çekilmiş ilk test videosu olarak oldukça başarılıydı. Tebrikler ☺

  32. Doğan abi test için teşekkür ederim. Mercedes s’nin dış tasarımı bmw 7 nin iç tasarımını daha çok beğeniyorum.

  33. Öncelikle bu platformdaki ilk yalnız test videon hayırlı olsun abi . Sayende güzel bir test izledik. Makina da senin dediğin gibi bambaşka bir dünyaymış.Keyif verdin abi emeğine sağlık . Teşekkürler.

  34. yanlis mi gordum yoksa arabada kis lastigi mi vardi? yol sesi ondan olabilir mi acaba 🙂

  35. geçerli bir test fakat en az 2 kişi ile test edilmeli kanaatindeyim. bir kişi aracı kullanırken diğeri arka sağ koltukta oturup görüşlerini bildirmeli sonra yer değiştirilmeli.

  36. Takipçilerde gereksiz bir heyecan var, arkadaşlar sakin, artık otomobil alma konusunda sıkıntı kalmadı, yarın 730d’de gelebilir, şu an otoparkcom yoğun ve bir geçiş evresinde, yok bu otomobil 14 dk olmamalıydı bilmem ne, yani eskiden daha çok test için ağlanırdı, markalar araba vermiyor diye ağlanırdı anlıyorum; fakat böyle bir sıkıntı artık yok. Bu hafta yazılı videolu toplamda galiba 5 veya 6. test yayınlandı, hangi kanal bu kadar yoğun test yüklüyor, lütfen biraz saygı ve sabır.

  37. emeğine sağlık çok güzel olmuş.Sanki yıllardır burdaymışsın gibi.hiç yabancılık çekmedim izlerken senide sevdik Doğanım 😉

  38. Doğan Kabak yeni gelmiş gibi değil aksine daha önceden de Otopark bünyesindeymiş gibi değil mi 🙂 ? Emeğinize sağlık.. Ama bu araçlar bana otomobil gibi gelmiyor. Eskiden markalar bir makine sunardı insanlara, keyif almaları için,bir şeyler hissetmeleri için.. Artık kar etmek için bir ürün tasarlıyorlar. İçinede biraz elektronik süsleme yapıp satıyorlar bu üzücü ve bu ürünlere 770 bin TL falan istmeleri saçma..(tamam vergimiz saçma da bu araba da yinede pahalı 2.0 olmasına ragmen bu paraysa)

  39. elinize kolunuza saglık, geçiş dönemindesiniz ve elinizden geleni yapıyorsunuz.. benim fikrim.. her şey yerine oturduktan sonra.. bi nostalji testi gelebilir mi.. ne bilim.. yeni cupranın gece testi cekilir mi.. veya fiesta ST nin testi gece cekilse güzel olmaz mı.. o teste red buldan reklam alınsa.. red bulla +10 beygir falan .. spontane bi devir kesme sahnesi ve ne bu cam suyu aldım kanka sahnesi .. reklam departmanı dusunuyor musunuz.. halı hazırda var mı..

  40. Bilmiyorum otopark adlı retaurantın sanki yemeklerinde lezzet azalıyor gibi. evet menüde seçenekler artıyor. kendini başka restaurantlarda ispat etmiş aşçılar geliyor falan ama eskiden tek başına da olsa bildiği gibi yemek yapan adam yavaş yavaş üst kattaki yönetim odasına çıkıyor, bazı aşçılar gönderilmiş, onların lezzetli yaptığı melemen yerine portakallı pekin ördeği var ama tad pek yok gibi. otopark farklıydı. onu cazibeli kılan farklı olmasıydı. bu farkı ortadan kaldırdığı süre içerisinde cazibesini de yitirecektir. bu siteyi ilk defa geçen yıl yaris hybrit ile tanıdım. farkını gördüm takip ettim. 1 yılda çok şey değişti gibi. bazı duyguları anlatamazsın sadece hissedersin. bunu sadece doğanın şahsına söylemiyorum. tamam Doğan biraz hissiz , insana samimiyetten uzak geliyor. ama o değil And sende sanki bi değişimler var ve bunu anlatamasam da, hissediyorum.

  41. Bir de bu teste özel; BMW 7 30 un konforuna 2.5 yıldız vermek nasıl bir kafayla oluyor hakikaten merak ediyorum.

  42. bmw 7.30 da az daha zengin gözüyle bakmanı beklerdim doğan abi o kadar lüx ve donanımlı bi arabada c sınıfı bi göğüs sence göze batmıyor mu?

  43. Yeni e serisi konfordan 1.5 yıldız almıştı, şimdi de 7.30 Li 2.5 yıldız almış. Neler oluyor arkadaşlar?

  44. Bugün birdaha baktım, testdeki magellan gri genç ve güzel duruyor, 20 inch eks. parlak jantlarla çok güzel olmuş

  45. 10 numara 5 yıldız test olmuş böyle arabalar bizim için hayal olsada 🙂 arkadaşlar video için kısa demiş ama açık vermeyen bir arabayıda daha uzun test edilmezdi diye düşünüyorum sonuçta herşeyine deyinilmiş

  46. Test şahane arabaya diyecek bir şey yok ben bu araca en fazla yolda el salama mesafesi kadar yaklaşabilirim. Montajcı arkadaşa bir eleştirim var kesmeler çok kısa sıçramaya sebep oluyor çünkü planların ölçekleri birbirine yakın yorumcu hızlı konuşuyor ona yetişmek için çabalamaya gerek yok o konuşsun sen daha minimal yaklaş,farz et montaj setin kontürlü her kesme 10 lira.Elinize sağlık.

  47. Arka stop grubu Jetta iç mekan ise 1-Serisi’nden 7-Serisi’ne kadar hep aynı. Onun dışında güzel bir otomobil. Mercedes S-Serisi tamamen ayrı bir dünya. S klasse’ı 7-Serisi’nden hep daha karizmatik ve daha tercih edilesi bulmuşumdur. W126, W140, W220, W221, W222. Özellikle de W140’a aşığım. 7-Serisi sportif bir tasarıma sahip genç işi. İş adamlarına bakın kendilerine Mercedes kullanır oğulları ise BMW malum Mercedes lüks, prestij demek, BMW ise genlerinde sportiflik vardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu