Haberler

Koenigsegg Nürburgring rekorunu kırmakta kararlı




Süper otomobillerin en büyük hedefi Nürburgring rekorunu kırmaktır. 2015 yılında VLN yarışları sırasında gerçekleşen ölümcül kazadan sonra piste hız kısıtlamaları gelmişti ve bu artık Nürburgring rekorunun kırılamayacağı anlamına geliyordu. Bu kısıtlamaların kalkmasıyla yeni rekor denemeleri gelmeye başladı.

İsveçli Koenigsegg, 1322 beygirlik One:1 ile Nordschleife’de yakalandı. Koenigsegg, Alman Porsche 918 Spyder modelinin 2013’teki 6.57 dakikalık rekorunu kırmakta kararlı.

Birden çok süper otomobil rekor denemelerinde ne yazık ki yedi dakikanın altına inmeyi başaramamıştı. Örnek verirsek, Nissan GTR Nismo’nun en iyi süresi 7:08.69 ve Koenigsegg’in en iyi süresi ise yaklaşık 7.34 dakika. Elbette 7 dakinanın altına inen marka da var, Lamborghini Aventador SV 6:59.73’lük süreye imza atmıştı. Koenigsegg şimdi eski süresini yarım dakika kadar düşürme peşinde. Nasıl mı? One:1 ile. One:1 ismi, otomobilde kilogram başına 1 beygir düşmesinden geliyor. Çift-turbolu 5.0 V8’lik katil, 1000 Nm torkunu 3000 ile 8000 d/d arasında vermekte.

Koenigsegg’in pistte çekilmiş görüntülerini ve egzoz sesini merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Neden bilmiyorum ama hyper arabalar arasında en cok sempati duyduğum araba. İtalyancıyım ama bu arabada garip bisey var beni cezbeden

      1. Aynen. Alman ingiliz veya amerikalı hyper markalar diger markalardan motor alırken bunlar kendi bloklarını döktürüp bi atolyede kendileri euro6 normlarına uyarak topluyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu