FeaturedHaberler

Renault en hırçın Clio RS ile havasını atıyor




 

Şu an için elimizde sadece TheAutomobilist.fr tarafından paylaşılan fotoğrafları mevcut olan Clio RS daha agresif gövdesiyle son derece hırçın görünüyor. Bir önceki modeline göre dikkat çeken değişikler ise; kaslı çamurluklar ve daha belirgin yan etekleri. Buna ek olarak rüzgâr direncini dengelemek için arka kanat ve frenleri soğutmada önemli rol oynayan havalandırmalı ön çamurluklar bulunuyor.

Mühendislerin ufak dokunuşlarıyla 1,6 litrelik dört silindirli motordan ek olarak 30 beygirlik güç elde ediilmiş ve motor toplamda 250 beygirlik güç üretebiliyor. Tork için pek bir bilgi olmasa da hali hazırdaki 260 nm torkun artmış olması bekleniyor.

220’lik versiyonu 0’dan 100 kilometreye 6,6 saniyede çıkıyordu ve son hızı ise 235 km ile sınırlandırılmıştı. Buradan hareketle yeni Clio RS daha hızlı olacaktır.

Elmas logolu şirketin, önümüzdeki haftalarda Formula 1 Monaco Grand Prix’i sırasında aracın konsept bir tasarımını tanıtacağı tahmin ediliyor. Geri bildirimler olumlu olursa Renault sanal görüntüsüne çok yakın olan üretim versiyonunu montaj hattına koymaya hazır durumda.

Bu bilgiler normal Clio’nun makyajlanması anlamına geliyor, aynı zamanda da güçlendirilmiş RS’in makyaj dokunuşları ile gelmesi mümkün görünüyor.

Bir kaynağımıza göre de yakın zamanda şirket tarafından konu ile ilgili bir basın açıklaması yapılacak. Daha fazla bilgi ve fotoğraf için süreci takip etmek gerekecek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. O leğen plastiği ve iğrenç tasarımlı iç mekan değişmediği sürece ne olursa olsun o parayı haketmeyen bir araba. Sağa sola Renault Sport yazmakla olmuyor o işler.

    1. haha leğen plastıgı iyimiş:) bizde hyundai getz nin konsolu için tampon lastiği derdik 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu