Haberler

Güvenlik testinde sıfır çeken araca kaza esnasında ne olur?




Otomotiv sektörü her geçen gün gelişmekte ve bunun sonucu olarak karşımıza gerek kullanım, gerek güvenlik, gerekse tasarım bağlamında mükemmel otomobiller çıkmakta. Ancak şöyle de bir gerçek var ki, bu otomobillere sahip olmak her bütçeye uygun bir durum değil.

Böyle olunca da insanlar bütçelerine en uygun olan araçlara yöneliyor fakat bu sefer de bazı şeylerden ödün vermeleri gerekiyor. Yani fazla bütçeniz olmadığı için üstü açılır bir otomobil alamayabilirsiniz, ya da motoru bilmem kaç silindirli olmayabilir. Ancak iş güvenliğe geldiğinde ödün vermek belki o kadar da mantıklı bir hamle değil.

Londra merkezli Global New Car Assessment Program adlı kuruluş, özellikle Hindistan pazarında fiyatı sebebi ile çok fazla satılan beş otomobile güvenlik testi yapmış. Bu otomobiller Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio ve Hyundai Eon. Beş araçta da hava yastığı bulunmuyor ve güvenlik testinden aldıkları puan sıfır.

Şimdi gelin bu araçların bir çarpışma anında içindeki insanın güvenliğini nasıl hiçe saydığına bir göz atalım.

Renault Kwid

 

Hyundai Eon

 

Suzuki Maruti Eeco

 

Suzuki Maruti Celerio

Mahindra Scorpio

 

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Yıl olmuş 2016 ve airbaglar standart değil mi!? İnsan ancak kendisinin düşmanıdır. Renault ve Suzuki markalarından hiç beklemezdim.

    1. Hint arabaları bunlar…Tabi avrupalının canı can, ama hintlinin patlıcan olduğundan! hava yastığı koymaya gerek duymuyorlar.

      1. İnsan haklarıymış peh. Önce eşitlik yok ki bu dünyada. Ama işlerine gelince oradan mühendis almasını biliyorlar.

  2. Küçük şehirlerde, şehir içinde iş görürler. 25.000 TL’ye koysunlar Türkiye’de bakın nasıl kapış kapış gidiyor.

  3. haber diye girilen vasifsiz uyduruk bi post, 5 aracla sinirli degil bunlar hava yastigi olmayan herhangi bir arac marka model sinif farketmez sifir ceker. ornegin 5 yildiz alan vw polonun bazi pazarlarda hava yastigi bulunmayan modeli sifir cekmistir. buyrun videosu https://youtu.be/Q8jkeKXQW1Y

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu