FeaturedHaberler

Volkswagen’den büyük hedef




Volkswagen Grubu, 2020’lerin ortasına gelindiğinde yılda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedef belirledi. Dieselgate skandalını unutturmaya çalışan VAG, Ar-Ge çalışmalarını daha çok elektrikli otomobil sunmak amacıyla hızlandırıyor. Ancak emisyon skandalı, VAG’ın elektriğe yönelmesinin tek sebebi değil. Karbon emisyonu sınırları tüm dünyada gitgide daha da sıkılaşıyor, bu sebeple VW grubu “yeşil” otomobiller için daha fazla çalışmak durumunda.

Alman otomotiv devi, 2025’e gelindiğinde yılda 1 milyon hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli otomobil satmayı öngörüyor. Bu yöndeki ilk adım, 2020’ye kadar doğaya daha az zarar verecek 20 otomobili ürün gamına katmak olacak. Bu otomobiller arasında 2018’de piyasaya sürülmesi beklenen tamamen elektrikli Audi Q6 ve Porsche’nin Mission E konseptinin seri üretim versiyonu da bulunacak.

Volkswagen’in elektrikli otomobil atılımının merkezinde yeni MEB platformu bulunacak. Modüler bir platform olması, MEB’in MQB’de olduğu gibi farklı gövde tiplerindeki otomobillere kolaylıkla adapte edilebileceği anlamına geliyor. Piyasaya sürülecek tamamen elektrikli modellerden bazıları 500 kilometreye kadar yol katedebilecek. Volkswagen’in elektrikli otomobil pazarındaki en büyük oyuncusu ise amiral gemisi Phaeton’ın elektrikli olarak da göreceğimiz yeni nesli olacak.

Volkswagen’in üretim sorumlusu Thomas Ulbrich, Wolfsburg’da yapılan bir basın etkinliğinde talepte büyük bir artış olması durumunda Avrupa’daki 3 fabrikada elektrikli otomobil üretimini ikiye katlayabileceklerini belirtti. Sözlerine Volkswagen’in şu anda yılda 75000 elektrikli otomobil üretebilecek kapasitede olduğunu ekleyen Ulbrich, talebin ise henüz bu potansiyeli tamamen kullanacak kadar olmadığını söyledi.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu