FeaturedHaberler

Moto2 pilotu Barcelona GP’de hayatını kaybetti




Moto2 şampiyonasının 7. yarışı olan Barcelona GP’nin antrenman seansında talihsiz bir olay yaşandı. SAG Racing Team pilotu İspanyol Luis Salom, antrenman esnasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

İkinci antrenman seansında tur atan Salom, 12. viraj öncesinde kontrolünü kaybederek motoru ile beraber sürüklenmeye başladı. Lastik bariyerlere çarpan motorunun hemen arkasında sürüklenmeye devam eden 24 yaşındaki genç pilot, motoruna büyük bir hızla çarparak durabildi. Kaza sonrasında hemen helikopter ile hastaneye kaldırılan Luis Salom, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 Grand Prix galibiyeti bulunan Salom, 2011’de hayatını kaybeden MotoGP pilotu Marco Simoncelli’den sonra ölen ilk motorsiklet şampiyonaları pilotu oldu.

Luis Salom, hayatını kaybetmeden önce şampiyonada 37 puan ile 10. sırada yer alıyordu. 2008’de aktif motorsporları kariyerine başlayan Salom 2014 yılından beri Moto2’de yarışıyordu. Bu arada kaza sonrasında pistin o bölümünde çakıl havuzu olmadığını belirten pilotların şikayeti üzerine Barcelona GP’si pistin Formula 1 kısmında koşulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu