Haberler

Porsche 718 Cayman artık Stuttgart’ta üretilecek




Porsche 718 Cayman, markanın Stuttgart’daki fabrikasında üretilmeye başlandı. Bu hamle ile birlikte Porsche amblemi altındaki bütün iki kapılı spor modeller aynı fabrikadan çıkmış olacak.

Bilindiği üzere önceki nesil Cayman, Volkswagen’in Osnabrück’teki fabrikasında halen üretiliyor. 718 Cayman’ın sahnelere çıkmasıyla birlikte bu üretimin, Ağustos ayının ortalarına doğru yavaş yavaş sonlanması ve güncel Cayman’ın üretiminin diğer fabrikaya taşınması bekleniyordu fakat görünen o ki bu değişiklik Porsche cephesinde bir miktar öne alınmış. Bunun sonucunda yeni Cayman’ın da katılımıyla, Stuttgart’a bağlı Zuffenhausen fabrikasının günlük 220 adet olan otomobil üretimi, tahmini olarak 240 adetlere kadar çıkmış olacak.

Bu yılın başlarında tanıtılan 718 Cayman, 718 Boxster’ın izinden gitmeye devam edecek ve onun turboşarjlı 2 litrelik dört silindirli motorunu kendi bünyesine katacak. 300 beygir ve 380 Nm tork değerlerine sahip bu motor, Cayman’a 4.5 saniyelik 0’dan 100 km/s’e hızlanma ve 273 km/s’lik son hız verisi kazandıracak. Daha güçlü bir motor seçeneği arzu eden müşteriler, yine dört silindirli 2.5 litrelik turboşarjlı bir üniteyi, 350 beygir ve 420 Nm’lik değerlerle satın alabilecek. Bu ekstra hacim ve güç sayesinde modelin 0-100 km/s hızlanma değeri yarım saniye düşerek 4 saniyeye gerileyecek ve son hızı 12 km/s artarak 285 km/s’ye ulaşacak.

Her iki model de şu anda sipariş edilebilir durumda ve Avrupa çevresindeki teslimatları Eylül ayında yapılacak.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu