FeaturedHaberler

Yeni Mazda CX-9’un üretimine başlandı




Mazda, ikinci nesil CX-9’un üretimine Japonya’da başladı. Yeni CX-9 öncelikle bu ilkbaharda Amerika ve Kanada’da satışa sunulacak ve ilerleyen tarihlerde ise Avrupa’da da satışa çıkması bekleniyor.

Yeni CX-9’un en büyük değişikliklerinden biri kaputunun altında saklı. Önceki modelde kullanılan 273 beygir ve 366 newton metre torka sahip 3.7 litrelik V6 motor yerine, yeni Mazda 3 MPS’de de kullanılması beklenen Skyactiv teknolojisine sahip direkt enjeksiyonlu ve turbo beslemeli 2.5 litrelik motor tercih edilmiş. Daha verimli olan bu 4 silindirli motor 250 beygir güce ve 420 newton metre torka sahip.

Yeni CX-9’un başlangıç modellerinde 6 ileri otomatik şanzıman ile önden çekiş sistemi beraber satışa sunulacak. İsteğe bağlı olarak 4×4 çekiş sistemi de satın alınabilecek.

Bu yeni modelde 12 hoparlörlü Bose ses sistemi, dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi, Nappa deri döşeme ve aktif güvenlik özellikleri de bulunuyor.

Fiyatlandırma konusunda ise henüz bir şey belirtilmiş değil.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Mazda çok hoş tasarımlar yapıyor, araç resimlerde bi hayli premium hissettirdi, şöyle butik bi marka gibi çalışmasa parça ulaşılabilirliği servis ağı daha geniş olsa düşünmeden tercih edilecek araçlar yapıyorlar gerçekten.

  2. Mazda’nın tasarımlarını çok beğeniyorum. Mazda Ford’dan ayrıldıktan sonra tamamen kendini aştı. Ford bünyesinde Mazda “üvey evlat” muamelesi görüyordu. Ford’dan ayrıldıktan sonra Mazda kendi tasarım çizgisini ve kalitesini yakalamış durumda. Japon markaları içinde en iyi tasarımı; Mazda, Honda, Nissan, Subaru, Suzuki, Mitsubishi Toyota. Toyota’nın artık rakiplerinden tasarım ve kalite konusunda birşeyler kapması gerektiğini düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu