Haberler

Çevre Ödülleri’nde İETT’ye birincilik




İETT, Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde Türkiye birinciliği ödülünü aldı. Uluslararası bir kuruluş olan Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından düzenlenen ödül töreni Ankara’da yapıldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal, AB Türkiye Delegasyon Yardımcısı Bela Szombati, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve çok sayıda davetli katıldı.

Yönetim, süreç, ürün ve hizmet olarak üç kategoride verilen ödüllerde yönetim alanında İETT birincilik ödülüne layık görüldü. Yönetim alanında kurumlar ekoloji, enerji, etkinlik ve ekonomik olmak üzere 4 E kriterleri değerlendirildi.

Ulusal programda finalist olmaya hak kazanan İETT Avrupa Komisyonu Çevre Birimi tarafından düzenlenecek ödül sürecinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

REC TÜRKİYE

Bölgesel Çevre Merkezi (REC), bağımsız uluslararası bir kuruluştur. 1990 yılından bu yana çalışmalar yürüten REC, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen bir yapıya sahiptir. REC, sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli alanlarında çalışarak, paydaşlara çevre politikaları, biyo-çeşitlilik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji, çevresel bilgi ve atık yönetimi gibi konularda etkin çözümler üretmeleri için destek vermektedir.

REC Türkiye Ülke Ofisi (REC Türkiye) Mayıs 2004 tarihinde Ankara’da çalışmalarına başlamıştır. Hükümetler, sivil toplum kuruluşları (STK’lar), özel sektör ve diğer çevresel paydaşlar arasında işbirliğini destekleyerek ve bilgi paylaşımı ve çevresel karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlayarak Türkiye’de çevre sorunlarının çözülmesinde etkin rol oynamaktadır.

Farklı finansal kaynaklar aracılığı ile yürütmekte olduğu çalışmalar çerçevesinde, REC Türkiye’nin genel amacı, Türkiye’nin çevre konusunda hukuki, kurumsal, teknik ve yatırım alanlarına yönelik kapasitesini güçlendirmek, böylelikle de AB çevre müktesebatının etkili bir şekilde uygulanması sürecini hızlandırmaktır.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu