FeaturedHaberler

Hyundai Genesis G80 Sport tanıltıldı




Geçtiğimiz aylarda lüks segmentteki başarılı modeli Genesis’i ayrı bir marka olarak konumlandıracağını duyuran Hyundai, bu haberin üzerinden daha 1 yıl bile geçmemişken çiçeği burnunda markasının amiral gemisi modeli olan Genesis G90’i Detroit Auto Show’da sahneye çıkarmıştı.

Abisi G90’ın genlerini taşıyan G80 ise geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı. G80’in diğer bir modeli olan G80 Sport dün Busan Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Selefine göre daha da alçaltılmış olan G80 Sport’un dört egzozu ve genişletilmiş hava girişleri, otomobilin sportifliğini destekliyor.

G80 Sport’un kalbinde ise çift turbo 3.3 litrelik V6 bir canavar barınıyor. 370 beygir güç ve 510 Nm tork üreten bu ünite, otomobili durağan halden 100 km/s hıza 6.2 saniye gibi oldukça iddialı bir sürede ulaştırıyor.

Bu zamana kadar Genesis ve Equus modelleri ile lüks segmentte Avrupa ve Amerika pazarında yüksek satış rakamlarına ulaşamayan Hyundai, ne kadar başarılı olacak hep beraber göreceğiz. Ancak yeni G90 ve G80 modelleri ile Hyundai’nin lüks segmente oldukça iddialı bir giriş yaptığı su götürmez bir gerçek. Doksanlı yıllarda Japon üreticileri Lexus, Infiniti ve Acura markaları ile deneyip başarılı olduğu stratejiyi bakalım Hyundai ne seviyelere getirecek.

Hyundai yetkililerinin daha önceden yaptığı açıklamaya göre; Genesis, öncelikli olarak Kore, Çin, Kuzey Amerika ve Orta Doğu pazarlarında satışa sunulacak ve daha sonra Avrupa pazarına giriş yapacak.

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu