Haberler

Ford, yüksek performanslı araçlarına bir yenisini daha ekliyor




Ford şirketinden bir yetkili Motor Mag dergisine verdiği demeçte, şirketin yüksek performanslı bir araç hazırladığını belirtti. Aracın adı ise RS500! Model, Ford’un bugüne kadar yaptığı en hızlı hatchback olacak.

Otomobille ilgili yayınlanan bazı raporlar sayesinde küçük bir kaç bilgiye sahip olabiliyoruz. Otomobilde, üzerinde daha büyük hava girişleri yer alan yeni bir ön tampon, karbon fiberle desteklenmiş karoser parçaları, alüminyum süspansiyon ve karbon fiber fren sistemi bulunacak.

Araç gücünü 2.3 litrelik Ecoboost üniteden alacak. Motorun gücüyle ilgili herhangi bir bilgi yok fakat biz bu motorun son versiyonda 350 beygir güç ve 470 Nm tork üretebildiğini biliyoruz. Ateşli hatchback, bu gücü muhtemelen çift kavramalı bir şanzıman ile yere aktaracak.

Ford mühendislerinin açıklamasına göre bu makine A45 AMG ve RS3’ten daha hızlı olacak.

Aracın fiyatı 57800 dolar. Ülkemize gelirse üzerine vergiler de eklenecek ve fiyat uçacaktır fakat şu an için gelip gelmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yeni Ford Focus RS’in Türkiye’ye gelişi kesinleşmiş durumdadır. Aracın satışını ve yetkili servis hizmetini Ankara’da Tur Oto Ford Premium Araçlar Türkiye Yetkili Satıcısı ve Servisi yapacaktır. Yeni Focus RS, Yeni Focus ST, Yeni Fiesta ST, Yeni Ford Edge ve Mustang hakkında gelişmelere ve detaylı bilgilere ulaşmak için Tur Oto’yu takip edebilirsiniz. http://www.TurOtoPremium.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu