Haberler

BMW Laser Light ve OLED tanıtımı yaptı




Kendi kendine park eden i3, kablosuz otomatik harita güncelleme ve akıllı i8 anahtarı. Hepsi inanılmaz teknolojilerdi fakat BMW standında dikkatleri üzerine çeken bir şov daha vardı: BMW M4 Iconic Lights.

BMW’ nin geliştirdiği konsept araç aynı zamanda yol ile adapte olabilen ilk aktif Lazer Light uygulaması olacak. Çalışma biçimi bildiğimiz LED teknolojisi ile aynı olsa da araç içine yerleştirilmiş kamera ile yoldaki unsurları tarayıp sürücüye ileten bir akıllı aydınlatma sistemi geliştirilmiş. Bu teknoloji sayesinde yolda giderken yolun kenarında bir insan, hayvan yada hareketli bir nesne olduğunda, araç oraya doğru bir ışık demeti gönderip sürücünün dikkatini o nesneye doğru çekebiliyor. Bununla beraber BMW yoldaki diğer sürücüleri de düşünmüş. Karşıdan gelen araçları algılayıp onlara gelen ışığı en aza indirgeyen sistem sayesinde yoldaki diğer sürücüler BMW’ nin lazer ışıklarından rahatsız olmayacak.

BMW’ nin tanıttığı bir diğer aydınlatma teknolojisi ise, OLED arka aydınlatmalar. Organik materyallerden yararlanıldığı söylenen bu teknolojide arka aydınlatmalardan çıkan ışıklar 3 boyutlu gözükecek ve aynı zamanda bu etkileyici stoplar daha verimli ve çevreci olacak.

 

http://youtu.be/-WvK5WC4ns0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu