Haberler

2 Serisi’ne Gran Coupe dopingi




BMW 2 Serisi, gerçekten de ilgi çeken bir tasarıma sahip. 2 Serisi sizin de hoşunuza gidiyor ancak keşke 4 kapılı bir modeli de olsa mı diyorsunuz? Sanırım tam anlamıyla nokta atışı yapmışsınız.

Autocar’ın haberine göre Bavyeralı otomobil üreticisi, 2 Serisi’ne Gran Coupe seçeneği eklemeyi düşünüyor. Dahası, aynı düşünceyi M2 için de paylaşıyorlar.

Tamamıyla farklı bir platformun ürünü olan önden çekişli 2 Serisi’nin Gran Tourer modeli kafanızı karıştırmasın çünkü bu evrim, aynı serinin iki farklı otomobilini birbirinden ayrı tutmaya devam edecek. 2 Serisi Gran Coupe’ler, BMW’nin aynı 4 ve 6 Serisi Gran Coupe’lerde kullandığı formülle üretilecek. Besili bir sedan otomobilin, coupeleştirilmiş hali olacak 2 Serisi Gran Coupe, Mercedes-Benz CLA ve Audi A3’ün rakibi olacak.

BMW, benzer bir dizaynı geçen yılki Guangzhou Otomobil Fuarı’nda BMW Concept Compact Sedan ismiyle görücüye sunmuştu. Üretim versiyonu olan 2 Serisi Gran Coupe ise ek kapılardan kaynaklanacak uzunluğu hariç standart 2 Serisi’ne tasarımsal anlamda çok yakın olacak. Aynı zamanda Gran Coupe’lerde, standart coupedeki bagaj kapağının yerini station wagon ve hathcback olarak nitelendirilen otomobillerdeki arka cam ile birlikte kalkan bagaj kapağı da alabilir.

Bütün bu gelişmelerin en güzel tarafı ise yeni bir M2’nin gelme ihtimali. Halihazırdaki M2 coupe, bir çoğumuzun favori otomobilleri arasına girmişken, 4 kapılı bir versiyonu tamamen gönülleri fethedebilir. Teknik olarak bir fark olacağı düşünülmeyen otomobilde, M2 coupede olduğu gibi 3.0 litre turbo beslemeli 6 silindire sahip motor yer alacak. Otomobil, 6 ileri düz vites ya da 7 ileri çift kavramalı şanzıman seçeneğiyle sahibine sunduğu 365 beygiri en iyi şekilde kullanmasını sağlayacak. Alman otomobillerinin klasik rekabeti göz önüne alındığında BMW, Mercedes-AMG CLA45 ve ufukta görünen Audi RS3 sedana market payını kaptırmaya niyetli durmuyor. Bavyeralı otomobil üreticisi, 4 tekerden çekiş sistemini kullanan rakiplerine ise cevabını alışık olduğumuz arkadan itişli sistemiyle verecek.

M2’nin yanı sıra daha küçük hacimli dizel ve benzinli seçenekleriyle gelecek otomobil için bir hibrit ihtimali de konuşuluyor. Müşterilere arkadan itiş seçeneğinin yanı sıra dört tekerden çekiş sisteminin de bir opsiyon olarak sunulacağı da konuşulanların arasında yerini almış durumda. Elbette bunların hepsi tahmin, henüz BMW tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 1 sedan a3 sedan gibi 2g.c de cla gibi coupe kıvamında olursa 2 rakip model için 2 ayrı cıkardım al hangisini istersene getirme cabaları :).

    tıpkı 5.20d parasına 4.20d g.c alabilmek gibi hemen hemen benzer fiyatlardalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu