Haberler

M2’ye abisinden motor nakli




Dähler Design & Technik firması, farklı bir M2 çalışması ile karşımızda.

Kaputun altında M2’nin 3 litrelik altı silindirli N55 motoru yerine, M4’te görev alan S55 yer alıyor. Bu motor değişikliği ve yapılan diğer iyileştirmelerle birlikte Alman firma, 540 HP güç ve 730 Nm tork elde etmiş. Bu büyük güç artışı kendini 4 saniyenin altında bir 0-100 değeri ve 320 km/s’lik son hızla gösteriyor.

Artan güçle birlikte gelen ekstra yol tutuş ve fren gücü ihtiyacı ise ayarlanabilir süspansiyonlar ve 15.7 inçlik disklere sahip 8 pistonlu fren sistemiyle karşılanmış. Paslanmaz çelikten üretilen spor egzoz sistemine sahip otomobilin müşterileri, isteğe bağlı olarak arka spoyler ve 20-21 inç hafif jantları da sipariş edebiliyor.

İç mekanda pek fazla değişiklik olmasa da otomobille ilgili farklı bilgilerin görülebildiği bir bilgi ekranı eklenmiş. Daha özel bir iç mekan isteyen müşteriler, firmadan bunu da talep edebiliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu