FeaturedHaberler

Audi’nin hidrojen yakıtlı konsepti




Audi, her zaman minimalist tasarımlarla yönetilen bir şirket olmuştur. Ancak tıpkı iPhone gibi Audi de kullanıcılarına uç bir mühendislik ve yüksek performans sunar.

 

2014 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda hidrojen yakıtlı Audi A7’nin tanıtılmasının üzerinden çok zaman geçmedi. Toyota Mirai, 60.000$’lık satın alınabilir fiyatı ile ilk çıktığında hakkında epey bir zaman konuşturmuştu.

 

A7’ye konulan bir çift hidrojen tankından sonra Audi, sil baştan başlayarak yeni ve daha iyi fikirler üretti. O fikirler, sitemizde bolca haberini yaptığımız Ocak ayındaki 2016 Detroit Otomobil Fuarı’nda bir başka h-tron quattro konseptiyle hayata geçirildi.

 

Audi’nin Neckarsulm Forumu’ndan çekilen fotoğrafları gördüğünüzde çalışamaların e-tron’ın bir SUV’a benzediğini söyleyebilirsiniz. Q6 ile bu SUV’un arasındaki ana farkları, aracın rengi ve jantların şekli oluşturuyor. Ayrıca otomobil, Matrix Laser farlarla boy gösteriyor.

 

h-tron quattro konsepti kullanıcılara modülerlik sunuyor; kevlar ve karbon fiberden yapılmış büyük tankları yerleştirecek, yeterli bir alan bırakıyor.

 

Hidrojen yakıtlı otomobiller, elektrik yakıtlı otomobillerin tartışmalı bir alternatifi olarak biliniyor. İhtiyacımız olan elektriği depolayacak yeni batarya teknolojilerinin geliştirilmesini beklerken hidrojen yakıtı, kullanıcılara gerekli menzili sağlayabilir. Günümüzde en çok dile getirilen şikayet, benzinli araçların yeterli çevreciliği sunmaması ve dünyayı kirletmeleridir. Ancak aynı şeyleri elektrik hakkında da söylememiz yersiz olmaz. Bir drag yarışı sırasında 700 beygirlik Tesla Model S’in çevreye verdiği zarar muhtemelen normal bir Prius’un çevreye verdiği zarardan çok daha fazladır.

 

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu