Haberler

Mercedes, Tesla Model X’e rakip aracını Paris’te tanıtacak




Mercedes, Tesla Model X’e rakip olacak yeni crossover platformunu Paris Motor Show’da tanıtacağını bildirdi.

Autocar’a konuşan kaynaklara göre, yeni konsept şu anda yapım aşamasında ve 2019 yılında lanse edilmesi planlanıyor. Yeni crossover modeli ile ilgili çok az şey bilinse de, elektirikli araçların kendilerine has dizayn özellikleri düşünülerek farklı bir tasarım anlayışı ile tasarlanacağı açıklandı. Bu da aracın son derece aerodinamik olacağı ve tasarımda hava girişlerinden kaçınılacağı anlamına geliyor.

Açıklamalara göre, crossover modeli yeni geliştirilen “elektirikli araç platformu” üzerine inşaa edilecek. Ayrıca daha sonra, Tesla Model S ile rekabet etmek için bu platform bir sedan modelinde de kullanılacak. Daha önceki açıklamalarda bu platformun 882 poundluk (400 kg) çok büyük bir akü takımının yerleştirilebileceği şekilde dizayn edildiği bilgisi verilmişti. 

Mercedes elektrikli araçları teşvik etme çabalarının bir parçası olarak, Formula E yarışlarına girmeyi düşünüyor. Şu anda bu konuda net bir karar verilmiş değil fakat Mercedes’in satış ve pazarlama müdürü Ola Källenius, şirketin Formula E’ye büyük bir ilgi ile baktığını söyledi. Formula E’nin elektrikli araçlar için ilginç bir platform olduğunu ve Mercedes için yol araçlarına teknoloji transferi sağlamak için önemli olacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu