FeaturedHaberler

Yetkililer yeni tip araç alım dolandırıcılığına karşı uyarıyor




İstanbul’da otomobil alımı sırasında bir sahtekarlık olayı yaşandı. Yanlış ödeme belgeleri ile işlem yapan 3 kişi noter satışı sırasında araçları alıp kaçtı. Yetkililer ise konu hakkında uyarılar yaptı.

Araç alım satım işlemlerinin hız kazanması ile birlikte her geçen gün kötü olayların sayısı da artıyor İstanbul’a otomobil satan kişilerle müşteri olarak tanıştıktan sonra onları sahte ödeme belgeleri ile kandırıp, araçları noter satışıyla alıp kaçtıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olay ile birlikte kullanıcıların kendilerinin koruyacak şekilde hareket etmesinin gerekliliğinin altı çizildi. Yetkililer ise konu hakkında uyarılar yaptı.

Hulusi Topkara, “Polis olduğunu söyleyen kişilerle anlaştık. Bir miktar para verdikten sonra aracın devrini üzerlerine almak için ertesi gün buluştuk. Ben otomobili onlara vermiştim. Ancak otomobille kaza yaptıklarını söylediler. Bana sonradan fotomontaj olduğunu öğrendiğim kaza yapmış aracımın fotoğraflarını gösterdiler. Paranın geri kalanını EFT yaptıklarını söylediler. Ben de onlara inanıp noter satışı yaptım. Sözde paranın hesaba gelmesini beklerken yanımdan kaçtılar.

Kimse parasını almadan noter satışında imza atmasın. Ben yaptım ve otomobilim elimden gitti. Bir yandan şanslıyım polisin çalışmasıyla otomobil bulundu. Ancak sizinki bulunmayabilir.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu