FeaturedHaberler

Hyundai Euro 2016 destekçisi




Spor müsabakalarını izlemek, takım ve taraf tutmak yüzyıllardan beri süre gelen bir gelenek. Kırılan rekorlar, atılan goller ve kazanılan zaferler izleyici için heyecan verici bir deneyim. Seyirci kapasitesi ve dünyadaki popülerlik seviyesi doğrultusunda, günümüzün en popüler sporu olarak futbol gösteriliyor. Takımların milyonlarca taraftarı, harcanan milyarlarca paralar, ülkeler tarafından ayrılan bütçeler gibi uzayan bu liste futbol endüstrisinin boyutunu gözler önüne serecek sadece birkaç örnek.

Günümüzde insanların sosyal gereksinimleri futbol ve futbol gibi sporların popülaritesinin hızla artmasına sebep oldu. İnsanlar içgüdüsel olarak bir gruba bir topluluğa üye olma arzusu duymaktalar. Zaten bu arzuyla beraber, mensubu oldukları topluluk belirli bir zamandan sonra bir takım taraftarı olmaktan çıkıp sosyal olaylara yön veren, kitleleri harekete geçiren unsur haline dönüşmekte. Yani yaşam biçimine dönüşmekte.

Tabi ki duyguların bu denli üst düzeyde yaşandığı spor müsabakalarının en önemli özelliği, atmosferi; binlerce kişi omuz omuza tribünlerde yerini alıp, tek yürek desteklediği tarafın kazanması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son İngiltere Premier Ligi Şampiyonu Leicester takımı taraftarları, atılan golden sonraki sevinçleri ölçüm cihazları tarafından deprem olarak algılanmış. Yani bu spor ve spor müsabakalarının barındırdığı heyecanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Başlamasına sayılı saatler kalan Euro 2016 Şampiyonası da yukarıda bahsettiğimiz tüm duyguları sonuna kadar barındıracak ve Dünya çapında milyonlar aynı anda sevinecek ve üzülecek. Tabi ki bu ve bu gibi turnuvalar firmalar için geniş kitlelere ulaşmak için çok önemli bir fırsat, sponsorluklar, canlı yayın esnasındaki reklamlar, firmalar bu etkinlikler için milyon dolarları gözden çıkartıyor. Bu firmalardan biriside Hyundai, Euro 2016 için resmi sponsor olan firma yayınlanan 2 reklam filmiyle ilgiyi şimdiden üzerine çekti. Hyundai filmlerinde de yukarıda bahsettiğimiz o aitlik duygusunu sonuna kadar vurgulayıp, hem duygusal hem coşkulu bir reklama imza atmış. Turnuva başladıktan sonra yayına girecek diğer filmleri ise izleyicinin beğenisine sunulacak.

Euro 2016’da Millilerimize Başarılar Diliyorum.

İyi Seyirler.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GBuPeSTfBpI

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu