FeaturedHaberler

1.0 TSI’ın son durağı: Skoda Octavia




2017 yılında makyaj operasyonuna girecek olan Skoda’nın başarılı temsilcisi Octavia, şimdiden yeni motor seçenekleriyle donatılmaya başlandı.

Hali hazırda kaputunun altındaki seçeneklerden birisi olan 1.2 lt TSI ünitenin yerini VW Grubu’nun son zamanlardaki en ilgi çekici motoru olan 1.0 lt TSI motorun aldığı otomobil, bu sayede üç silindirli motorlar çağına da adım atmış oldu.

115 BG güç ve 200 NM tork değeri sunan 1.0lt TSI ünite ve isteğe bağlı olarak sunulan DSG şanzımanla iyi bir kombinasyona sahip olan Octavia, 0-100 km/sa hızlanmasını 10 sn’de tamamlarken 100 km’de sadece 4.5 lt benzine ihtiyaç duyuyor. Altı ileri manuel vites seçeneğinde 9.9 s’de 0’dan 100 km/sa’lik hıza çıkan otomobil, bu noktada DSG şanzımanla aynı yakıt tüketimi sunuyor.

Active, Ambition ve Style donanım paketleriyle gelecek Octavia için aerodinamik bir paket hazırlayan Skoda, yere yaklaştırdığı şasiyle birlikte sürtünme direncini azaltırken, hareketli hava kanatları ve arka kanat ile aracın gövdesinden geçen havanın daha rahat akmasını sağlamış. Tüm bu iyileştirmelerin yanında düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerin de tercih edildiği otomobil, bu sayede 102 gr/km’lik CO₂ emisyonuna sahip olmuş.

Son zamanlarda tüm VW Grubu markalarında görmeye alıştığımız Dinamik Şasi Kontrolü (DCC)’ne sahip olacağı belirtilen 2017 Octavia ailesi, bu seçeneği sadece 150 BG’lik versiyonlardan itibaren müşterilerine sunacak, ayrıca bu güç seviyesinden itibaren yeni alerji filtresine sahip Climatronic otomatik klima sistemi de satın alınabilecek.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bana biraz eğim var gibi geldi. Ama eğim yoksa mükemmel motormuş DSG ile stlye donanım 65 kağıt falan olursa 10 numara olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu