Haberler

Kia B-segmenti crossover’a girmeye hazırlanıyor




Kia, B-segmenti crossover pazarından pay almak için hazırlanıyor ve 2017’de biz tüketicilere ulaşması bekleniyor. Modelin ilham kaynağı olan Provo konsepti, 2013 yılında Geneva Motor Show’da gösterilmişti. Yeni crossover’ın adı şu an bilinmemekte ve kendine rakip olarak CX-3’ü seçmiş durumda, ayrıca üretim yeri Güney Kore olacak.

Yeni modelde, çoğunlukla yeni çıkacak olan Rio’daki parçalar kullanılacak. Elbette bu bizler için sürpriz olmadı. Örnek verirsek; Mazda, CX-3’ün üretiminde Mazda 2’deki parçaların büyük bir çoğunluğu kullanıyor ve bunu bütün markalar zaten yapıyor.

Teknik detaylarına gelirsek şu an Kia tarafından paylaşılmış net bir bilgi yok ama tahminlerimize göre Rio’ya benzer teknik verileri bu modelde göreceğiz. Mesela yeni 1.0 litrelik, 3 silindirli, turboşarjlı ünite 100 ve 120 beygirlik seçenekleriyle karşımıza çıkabilir, sadece önden çekerli versiyon ile satışa sunulursa şaşırtıcı olmaz.

Bu aralar model gamını baştan aşağı yenileyen Kia, tamamiyle yenilenmiş Picanto’su ve Stinger adı verilen arkadan çeker, 362 beygir gücündeki GT sedan konsepti ile çağ atlayacak gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu